Arpajaispalkinto on kuulemma ehtinyt perille, joten voin julkistaa kuvan siitä. Palkinto ei ole tällä kertaa mitään käsityöhön liittyvää. Mutta toiseen harrastukseeni eli matkustamiseen liittyvää: tuliainen matkalta. Ajatuksena oli kyllä tuoda jokin käsityötuliainen, koska aina reissusta yritän paikallista käsityötä itselleni ja ystäville  hankkia. Aurinkorannalla oli tarjolla käsitöitä vähän heikonlaisesti - paitsi keramiikkaa ja se ei oikein kiinnostanut. Käsityötuliaiset jäivät siis hankkimatta, joten muuta tällä kertaa.

Arpajaispalkinto2.jpg

Pupupussukka, pupukynttilä ja pitsiliina saapuivat tänään Maartsille. Tuo pitsiliina on kyllä olevinaan paikallista käsityötä, mutta en ole ollenkaan varma josko lie Kiinassa saakka kuitenkin valmistettu. Niin tai näin. Tällaiset matkatuliaiset siis palkinnoksi täällä kertaa.

Eilen en jaksanut katsoa televisiota saatikka sitten virkata mitään. Uni tuli saman tien kun sohvalle istuin. Tai oikeastaan menin ihan suosiolla pitkäkseni. Tänään kävi sama temppu töiden jälkeen. Mies meni johonkin asioille, joten kukaan ei ole piiskaamassa keittiön kimppuun ja käytin ajan hyödyksi ja otin pienet päikkärit :O)

Mulla on kyllä yksi käsityökin esitellä tässä minkä tein jo reilusti yli viikko sitten, mutta se jäi jotenkin unholaan. Ja otsikosta sen pystyy jo pongaamaan eli valmiiksi tuli tämä monissa blogeissa vilahdellut calorimetry. Pakkohan minunkin oli tämä tehdä!

IMG_4057.jpg

Ohjetta muuntelin kyllä aika rankasti, vähensin silmukoita ja kerroksiakin tein vain puolet mitä ohjeessa. Silti tuli iso ja löysä. Ensi talveksi voisin tehdä tällaisen oikein villalangasta ja aika paljon pienempänä. Tämä on kyllä kätevä 'päähine' silloin kun hiukset on nutturalla tai muuten kiinni jollakin hökötyksellä, kuten minulla usein on. Paitsi talvisin, kun muuten ei mahdu pipo päähän. Tässä siis ratkaisu siihen ongelmaan :) Tuossa alakuvassa näkyy hyvin, että joudun pujottamaan napin aika kaukana olevaan reikään, että edes jotenkin pysyy päässä. Samoin nappi on ommeltu yhtä kauas reunasta.

IMG_4064.jpg

Lankana oli Novita Tennesee ja Pingouin Place Vendome, puikot no 5. Tuo Pingouin-lanka on kimaltelevaa lankaa, jonka koostumus on 60% viskoosia ja 40% polyesteriä. Ja inhottavan karheaa neuloa. Tehdyksi sain kuitenkin. Ja oli nopea tehdä. Se oli tässä parasta! Silmukoita oli 90 ja painoa tällä komistuksella on reipas 30 g.