Perjantaina oli Älä osta mitään -päivä. Noh. Osallistuin ja en. Itse en mitään ostanut, mutta mies kävi ruokakaupassa. Ei se nyt kovin paljon haittaa. Syödä piti. Ja tosissaan minulla voi kulua pitkiä aikoja, etten osta mitään.

Lauantaina sitten ostin. Oli kahdet joulumyyjäiset, joissa halusin käydä. Muotoiluinstituutin sekä Lahden historiallisen museon.

Oli kivoja kumpikin. Muotoiluinstituutissa oli kamala tungos. Museossa hiljaisempaa. Siellä oli hauska Askon näyttely 1970 - 1990 -lukujen sisustuksista. Ja ulkona hevonen.

Ihan vähän tein myyjäisostoja. Yhden joululahjan löysin sekä vähän sälää itselle. Tuon tapaisia heijastinprenikoita olen suunnitellut itsekin tekeväni. Vaan en ole ajatusta pidemmälle ehtinyt. Nyt ostin yhden ja ehkä joskus ehdin tehdä itse lisää vastaavia.

Kotimatkalla lapset nukahtivat autoon. Poikkesin parissa kaupassa joulukalenteria etsimässä. Ensimmäisessä oli heti sisääntulossa joulukoristeita ja joululaulut soi. Alkoi yököttämään. Ja niin kuin pidän joulusta. Pari lahjaa löytyi ja lopulta se kalenterikin. Aika vaikea oli löytää sellaista, missä ei ole sisällä suklaata. Ensi vuodeksi teen itse kalenterin. Muistuttakaa.

Tänään olen vähän yrittänyt askarrella lahjoja. Tänä vuonna tulee aika köyhät lahjat. Koska yritän tehdä itse kaikki aikuisten lahjat, enkä ole liukuhihnatekijä eikä aikaa juuri ole, niin siksi köyhät. Ja ehkä vähän rahalliselta arvoltaankin. Kaikille lapsille lahjat ostetaan. Ensimmäiset on jo ostettu. Kaupallinen joulu on alkanut.