Nilkka luudutettu ja peroneusjänne puhdistettu. Yhden yön vietin sairaalassa ja eilen kotiuduin. Hyvin meni. Kovin hauskaa oli se, kun sairaalassa minut siirrettiin päiväkirurgiselta osastolta urologiselle yöksi. Mies tuumi, että ne taisivat viedä munuaiset, mutta pissa tulee ainakin ihan normaalisti, joten kai ne tallella vielä ovat. Ja kipukin on jalassa, ei munuaisten paikalla :)

Onneksi nykyään sairaalasta pääsee nopeasti kotiin. Osastolla on vähän tylsää. Mies käväisi pikaisesti katsomassa ja sen lisäksi pari ystäävääkin, jotka sattuivat olemaan lähistöllä. Se oli kiva, sillä olin unohtanut kirjan kotiin, enkä jaksanut neuloa, joten aika meinasi käydä pitkäksi. Ja se ohjelmatarjonta, mikä televisiosta tulee tuossa klo 17 - 21 välillä oli aivan surkeaa. Enpä sitten katsonut telkkaakaan vaan päätin yrittää laitostua. Ei onnistunut sekään, joten kävin aikaisin nukkumaan.

Nyt kävelen kainalosauvoilla 16.12. asti. Parin viikon päästä on tikkien poisto ja kipsin vaihto. Kuuden viikon päästä saan varata jalalle jo parinkymmenen kilon verran.

Vaikka tykkäsin Reumasta ja siellä oli kiva käydä, niin kyllä tämä PHKS:n tarjoama palvelu silti voittaa entisen Reuman toiminnan. Esim. tämä oli jo kolmas kerta kun minun jalkaterää luudutetaan, mutta vasta nyt sain kunnolliset jumppaohjeet ja ohjausta sauvakävelyyn. Ennen leikkausta tapasin leikkaavan kirurgin 2x ja leikkauksen jälkeen kerran. Myös anestesialääkäri kävi osastolla jälkikäteen katsomassa. Ei tarvitse maksusitoumuksia kun toiminta on omassa sairaanhoitopiirissä, tieto oman terveyskeskuksen ja sairaalan välillä kulkee sähköisesti. Ennen piti aina soitella verikokeiden vastauksia ja hakea ja viedä papereita. Ja onhan tuonne sairaalaan kulkeminenkin helpompaa ja nopeampaa. Vaikka ensijärkytys Reuman konkurssista oli kova, niin takaisin en enää vaihtaisi. 

Tänään on vuorossa puheluita, varaamisia ja asioiden hoitoa. Sen jälkeen siirryn sohvalle neulomaan, virkkaamaan ja katsomaan jotain elokuvaa. Eilen aloitin ykkössuosikkileffa Pianolla, tänään ehkä toinen suosikki Mad Max 2. Sitten lukemista, jalkajumppaa ja lepäilyä. Ehkä taas vähän neulomista.

Arthrodeesis nviculo-cuneiforme l.cx., Tenosynovectomia peronei l.dx.

Verityhiö. Aloitetaan luudutuksella. Jalkaterän päälle mediaalisesti ihoavaus. Paljastetaan naviculo cuneiforme nivelväli. Hyvin reilu synoviitti alueella. Rustot erosoituneet erityisesti cuneiformen puolelta. Poistetaan loppurustot. Jkv sklerosoitumista os navicularen puolella ja tehdään verestys K-piikillä. Yksi koko L sinkilä paikoilleen. Yläosaan jää luudefektialuetta johtuen destruktiosta. Laitetaan vielä DBX:ää esialueelle. Sulku kerroksittain. Tämän jälkeen mediaalimalleolin taakse kaareva ihoavaus. Avataan peroneusjänne. Peroneusjänteiden ympärillä huomattava tenosynoviitti, joka puhdistetaan. Jänteet sinänsä ehjät. Suljetaan kerroksittain. Halkaistu kipsisaapas. Vasempaan TC-niveleen Solomet 1 ml injektio oireilun vuoksi.