Taas on saatu nauttia ihanista lämpimistä kesäpäivistä - lähinnä laiskotellen. Ja lisää on lämpöä luvassa. Ehkä sitä jo viikonloppuna päätyisi uimarannalle ja rohkenisi uida. Vaikka ei kai talviturkkia ihan joka kesä ole pakko heittää pois?

IMG_0874.jpg

Eräänä kauniina kesäpäivänä mies vei sukulaisineen Toivon Muumilaaksoon vai mikä se nyt on. Minun ei onneksi tarvinnut lähteä, vaikka se kuulemma olisi sellainen paikka missä jopa minä saattaisin viihtyä. No, onhan siellä niitä Muumeja. Toivolla oli tavoitteena vain ja ainoastaan päästä halaamaan Muumimammaa. Tavoite täyttyi. Sen lisäksi poika oli halannut kaikki muutkin hahmot, kuten asiaan kuuluu sekä hampurilaisravintolan siivoojan. 

halaamuumimammaa.jpg

Me tytöt käytettiin sama päivä hyödyllisesti - kierrettiin ystävän kanssa alennusmyyntejä. Kokonaista kahdeksan tuntia pakollisine taukoineen ja lähes kaikki mahdolliset kaupat Lahdessa. Ostoja tuli. Rakkoja jalkoihin ei. Kyllä kauhistuttaa valmisvaatteiden ompelun taso. Jos henkkamaukkojen ja kiinatrikoiden vaatteet ovat huonosti ommeltuja ja vähintään yksi sauma irvistää, puhumattakaan niistä lukemattomista langanpätkistä, niin sen vielä jotenkin ymmärtää, kun niissä ei nuo hinnat päätä huimaa. Mutta että eräästä vähän muka paremmasta kaupasta ostettu jonkun merkkinen ja lähtöhinnaltaan kallis vaate on samaa tasoa niin huh huh. Siellä samassa Kiinassa kai nekin sitten ommellaan.

Pitää siis ommella itse, että saa laatua :D Eli ostin myös kaksi mekkokangasta alesta - Marimekkoa ja Eurokangasta. Taitaa vain olla vielä viimevuotisetkin mekkokankaat kankaina.

IMG_0875.jpg

Niin. Minä pesen aina kaikki kankaat ennen leikkaamista ja ompelua. Jopa ne, joissa on vesipesu kielletty.

Aurinko ja  lämpö  ovat saaneet puutarhan muuttumaan parissa päivässä kovin. Eilisen kastelu-urakan jälkeen totesin, että osa salaateista pääsi yllättäen kukkimaan, samoin herneet. Herneissä ei haitta ja onhan se kukkiva salaattikin kaunis. Keväällä istutettu pionikin on jo kukassa. Yksi kukka, mutta silti - tykkään.

IMG_0886.jpg

IMG_0878.jpg

Kissat nukkuvat päivät pusikoissa ja yöt saalistavat. Hiiren- ja myyränraatoja saa potkiskella aamuisin lehdenhakumatkalla kuistilta ja terassilta. Laiha Eemeli yllätti tänään tulemalla sisälle nukkumaan. Ei raaskittu häätää pois, vaikka meni sänkyyn, jonne ei normaalisti ole lupaa.

IMG_0865.jpg

Kesälomaretkeä varten ostettiin uusi tilavampi teltta kun meitä on nyt neljä. Se on oikea linna. Harjoituspystytys koko perheen voimin tänään. Kasaan saatiin ja hieno on. Vielä jostain on löydettävä uusi patja ja sitten ollaan valmiita matkaan.

IMG_0901.jpg

IMG_0898.jpg picture by pupupossu