Piparit ja hedelmäkakku leivottu. Talo siivottu. Tai siis yläkerta. Alakerta ei. Se soveltuisi oikein hienosti Himohamstraajat -ohjelmaan. Mutta siitä lisää toisella kerralla. Joulukortteja tullut laatikon täydeltä. Aika vähän itse tehtyjä tänä vuonna. Mutta nekin vähät ovat olleet tosi hienoja. Yksi on jopa niin hieno, että se pääsee joulun jälkeen kehyksiin.

Omat kortit sen sijaan eivät ihan yltäneet kovin hienolle tasolle. Jotenkin se idea näytti omassa mielessä paremmalta kuin toteutus. Mutta tällaiset meiltä lähti tänä vuonna.

Tiimarista ostettu korttipohja. Toivo maalasi vesiväreillä suurelle paperille traktoreita ja muita koneita. Paperista sitten leikkasin enkelin vartalon. Ja siipinä höyhenet jostain höyhenpussista vuodelta jotain.

Ensimmäinen joulukorttisuunnitelma oli jämälankojen ompeleminen pahville tai askarteluhuovalle. Tein siten ystävälle syntymäpäiväkortin ja huomasin, että aikaa menee, joten idea jäi odottamaan. Hiukan pienemmässä koossa jämälankajoulukortit varmaan toteutan jonain vuonna. En kuitenkaan seuraavaksi jouluksi, sillä joulukortti-idea on jo sitä varten valmiina ja jopa ensimmäinen koevedoskin tehty :)

Tänään on vuorossa joulukuusen koristelu. Kuuseen askarrellaan viime vuodesta alkanut perinne eli eilisen paperitähti. Hiukan on ruokia tehtävä ja pari pöytäliinaa silitettävä. Sitten oikaisen itseni sohvalle, otan kutimet käteen tulossa on ensi jouluksi joululahja, jonka piti täksi jouluksi valmistua, mutta keskenhän se jäi ja rauhoitun joulun viettoon.

Mukavaa ja rauhallista joulua kaikille!