Meillä on tuvan remontti edennyt hissukseen koko kesän ja nyt yhtäkkiä huomattiin, että sehän on ihan pikapuolin tehty. (Seinien toinen kittauskerta menossa. Jäljellä se viimeinen hiominen, katon maalaaminen, seinien maalaaminen ja tapetointi, lattian hiominen ja maalaaminen ja pieneltä alalta laatoitus. Siis hyvin vähän ja nopeasti tehtävää jäljellä.) Oon tänäkin kesänä - kuten aina kesäisin - jättänyt suuremmat siivoukset sisällä tekemättä. Ehkä jopa huomattavasti enemmän jättänyt siivoamatta kuin aikaisempina kesinä. Koska ajattelin, että siivoan sitten kaiken kerralla kunnolla kun tuo tupa on valmis. Mutta nyt kun on vietetty enempi aikaa sisällä kuin ulkona, on törkeän likaiset ikkunat ja pöly joka paikassa alkanut ahdistaa. Ja ymmärsin myös sen, että kun tupa on valmis, ei kiinnosta pätkääkään minkään muun huoneen puunaaminen tai järkkääminen. Joten ne on siivottava alta pois nyt.

Eteisestä aloittelin ja sitten siirryin Toivon huoneeseen, jonka ikkunasta ei melkein enää näkynyt läpi. Yleensä ollaan tasaisin väliajoin selvitetty lasten kanssa kaikki lelut ja laitettu niitä omille paikoilleen, heitetty rikkinäisiä pois ja muuten vain vähän leikissä olevia kierrätyskasaan. Olikin aika työ selviä kaikki koko kesän jäljiltä. En löytänyt ainoatakaan laatikkoa tai purkkia, jossa ei olisi ollut vähintään kourallista hamahelmiä. Tuli mieleen, että olisi paljon helmpompaa, jos kaikki lelut (ja ne hamahelmet) olisivat vain jossain jättisuuressa laarissa eikä joka laji omissaan. Eläimet eläinlaatikossa, pikkuautot autolaatikossa, muovailuvahat muovailuvahapurkissa, hamahelmet hamahelmipurkissa ja sitä rataa. Toisaalta aina näiden järkkäilykertojen jälkeen huone pysyy melko pitkään siistinä ja lapsetkin ovat hyvin innoissaan, kun tuntuu ihan siltä, että olisi taas uusia leluja kun kaikki on paikoillaan.

Uuttakin huoneeseen tuli, kun vaihdettiin kirjoituspöytä entisen pikkupöydän tilalle. Nyt on Toivolla hyvä ja tukeva kirjoituspöytä usealla laatikolla joka kestää huojumatta hyvin kiipeilyt. Pöytä saatiin askartelupöydäksi lapsille joskus alkuvuonna. Se on miehen veljen vanha ja sen äärellä on myös mies opiskellut. Alkuperäisväriltään se on joskus ollut keltainen, myöhemmin maalattu valkoiseksi. Jokaisen käyttäjän nimikirjoitukset löytyvät jostakin kohtaa pöytää. Meiltä lisänä tuli laatikkohin numerovetimet. Ja Toivo kenties jossain vaiheessa raapustaa sen nimmarin jonnekin. Ihana vanha tukeva täyspuinen kirjoituspöytä.

Seuraava askel huoneessa onkin Tyynen tavaroiden ja muutaman huonekalun poismuutto. Ja kenties komeron remontti. Pitäisi myös miettiä kirjoille ja Legoille lisätilaa. Ehkä sen komeroremontin yhteydessä sitäkin tulee.

10291300644_10b91206d6.jpg

10291299954_3c34bd4174.jpg

10291299924_782252de16.jpg

10291299544_c8b6049fca.jpg

10291299524_eaef8083c7.jpg