Seimi

8254624881_df48fac258.jpg

Seimi on ollut myös yksi sellainen joulun ajan koriste, jota en ole saanut perintönä eli kotona ei sellaista ollut. Mutta jota olen halunnut. Kaikki valmiina myytävät, joihin olen vuosien varrella törmännyt, ovat olleet mielestäni liian kökköjä tai liian hienoja tai liian kalliita tai liian kiinalaisia. Puisien hahmojen hankkiminen osa kerrallaan on jäänyt enkeliin, lampaaseen ja lehmään. Itse tehden en ollut vielä keksinyt toteutustapaa, joka ei olisi hurjan työläs. Kunnes törmäsin tähän ideaan eräässä lehdessä vuosi tai pari sitten. Puutteita siinä vähän on, mutta mielestäni se on sievä ja meille ihan riittävä.

Laatikkona tuossa on Ikean puinen kehys. Siinä oli aiemmin kuivattuna hääkimppu, mutta revin sen pois, koska se ei ollut oikein onnistunut. Kehys sai valkoisen maalin päälleen. Reunalle Toivo liimasi paperiliimalla pitsinauhaa (ja enkelin) ja sen päälle minä kuumaliimalla nappeja, helmiä, paljetteja yms. Toivo valitsi ja lainasi seimen eläimet, Tyyne lainasi nukkekodistaan vauvan. Vähän meriheinää ja valmis.

Tässä on se hyvä puoli, että asetelman voi joulun jälkeen purkaa ja kehystä käyttää muuhun. Se on nopea koota taas ensi vuonna uudelleen. Ehkä silloin jalostamme sitä ja hankimme jostain pari paimenta. Kenties jälleen nukkekodista.

8254627161_8d29017a58.jpg

8254623011_213e02f48f.jpg

***

Kiitos paljon joulukalenteriin tulleista mukavista kommenteista. Toivottavasti joku sai jostain toteuttamiskelpoisen idean. Jos joo, olisi kiva saada vinkki tai linkki niin pääsisin katsomaan millainen askartelu tuli.  Itse innostuin kovasti tästä kaikesta ja kaikkien näiden luukkujen askartelujen lisäksi tuli tehtyä muutama ylimääräinenkin. Niistä lisää joulun jälkeen.

Oikein mukavaa, lämmintä ja rauhallista joulua kaikille lukijoille, ystäville ja sukulaisille.