Olipa tämä päivä raskas töissä. Olisin kai tarvinnut tähän yhden lomapäivän vielä toipumiseen. Tosin mulla on myös yskää, kurkku kipeä ja pientä lämpöä, joten se kai se suurin väsyttäjä tänään oli. Toivottavasti menisi nyt ohi, että saisi olla siellä töissä. Ja muutenkin. Kipeänä ei ole kivaa.

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Tellu haastoi halukkaat esittelemään nappivarastojaan. Tämä oli niin hauska haaste, että siihen oli pakko tarttua. Suurin osa minun napeista on perittyjä mummolta tai löydetty yhdestä mökistä.

 

Tämä mökkijuttu on kai tässä pakko ensin selittää. Mun vanhemmat ovat vuokranneet pienen maapalan omasta tontistaan joskus 50-60 -luvulla yhdelle perheelle, joka rakensi tontille pienen mökin. Tontin vuokrasopimus päättyi noin kymmenen vuotta sitten ja se mökki sisältöineen jäi tietysti siihen mihin se oli rakennettu. Mökki on tosiaan ihan pieni: yksi huone, keittiö ja kaksi alkovia. Ulkorakennuksesta löytyy ulkovessa, varasto ja sauna pukuhuoneineen. Viimeisenä mökin asukkaana oli vanha mies, joka luonnollisesti vei muuttaessaan omat tavaransa pois, mutta jätti sinne myös paljon kaikenlaista roinaa. Suurimpia löytöjä sieltä mitä muistan, olivat vihreät juomalasit (olisivatko olleet joskus aikanaan sinappilaseja?), kuusenkynttilänpidikkeitä (tämä oli aarre!) ja nappeja (kaikkein suurin aarre). Tämä oli noiden mökkinappien tarina.

 

Toki olen myös paljon ostanut nappeja. Ja purkanut vaatteista, jotka ovat jostain syystä joutuneet johonkin muuhun käyttöön kuin kierrätykseen. Lahjoina tulleita nappeja on myös joitakin.

 

Napit2.jpg 

 

Ei tämä mitenkään kaikkein suurin nappivarasto varmaankaan ole. Siitäkö sitten johtuu se, ettei omasta varastosta ikinä löydy sopivaa nappia, vaan aina on käytävä nappikaupassa kun nappitarve yllättää :O)

 

Napit1.jpg

Tässä joitain omasta mielestä kivoja nappeja: puunappeja, massanappeja, luunappeja, nallenappeja ja pieni vihreä nappi, joka minulla on ollut ihan pienstä tytöstä saakka. Siitä vain jostain kumman syystä pidän.

Käsityöosiossa on ollut nyt vähän hiljaisempaa, sillä olen irroitellut tänään töiden jälkeen keittiön seinälaattoja. Tai käsityötähän sekin on :O) Niin ja se eilinen päivä meni tosi komeasti melkein kokonaan netissä. Heh. Nyt kuitenkin ajattelin vielä illalla vähän virkata, jos jaksan vain valvoa. Joku elokuva televisiosta tulee ja sen aikaan olisi hyvä vähän puuhailla, vaan huomenna on aikainen herätys. Kohta sen näkee jaksanko valvoa vai tuleeko uni ensin.

Ja kyllä - olisin halunnut sieltä reissusta tuoda kissan itselleni. Aika suloisia ne olivat ja ihan siistin näköisiäkin - ainakin osa. Kolmannen kissan hankintaan tässä on vielä pieni mahdollisuus, mutta kun otan puheeksi aasin tai lampaan tulee melko jyrkkä ei. Tai tosi jyrkkä.