Tämä päiväkö se oli epävirallinen vapaapäivä vai kansallinen vapaapäivä vai mikä eilisen jääkiekkomestaruuden ansiosta? Aika moni näytti kuitenkin olevan töissä. Vaan minä en. Lapset olivat koko päivän hoidossa ystävällä. Ei kuitenkaan eilisen vuoksi, vaan siksi kun minulla oli tapaaminen ortopedin kanssa. Tapaamisen tulos: oikean jalkapöydän nivelvälejä luudutetaan ja nilkka puhdistetaan. Ja jalkaleikkauksen jälkeen katsotaan mitä rystysille voi tehdä. Tekonivelet kenties. Jänskättää jo tuo jalkaleikkaus. Vaikka sama on tehty jo toiseen jalkaan pari kertaa. Silti. 

Ortopedin tapaamisen jälkeen vietin lopun vapaapäivän kierrellen kauppoja Lahdessa. Tuli aika kalliiksi. Tulevat vapaapäivät tänä vuonna aion viettää kotona.

Vaatteita ostelin lähinnä. Enpä niitä juuri ole tänä vuonna hankkinut. Yhdet sukkahousut ja yhden mekon ennen tätä päivää. Tyynelle on koko kevät etsitty epätoivoisesti kenkiä. Sellaisia mitkä on helppo laittaa jalkaan ja tarpeeksi pieniä. Nyt löytyi sopivat ihanat vaaleanpunaiset Reinot. Niitä erityisesti olen halunnut. Vaaleanpunaista pakettia täydensi uusi huivi ja pupu. Nyt on Tyyne niin tyttö.

Pongasin eräästä kaupasta uudenlaisia Muumimukeja - emalisia. Oih ja voih. Siis Muumeja ja emalia samassa. Oli ihan pakko saada. Jokaiselle oma.