Kyllä nämä joulut ja etenkin jouluaatot ovat niin erilaisia ja ihania kun on tuo Toivo. Vaikka tänä vuonna on ollut vähän harmiakin, niin silti tähän mennessä vietetty joulu on ollut mukava.

Harmia on tuottanut Toivon jännityksestä ja minun hutiloidusta ajoituksesta johtuvat kahdet väliin jääneet päiväunet. Eli etenkin tänään iltapäivällä ja nyt illalla meillä on ollut hyvin väsynyt poika.

Toinen ja oikea harmi on minun äidin huonontunut tila. Eilen äiti ei reagoinut mitenkään puheeseen, tänään vastasi yhteen kysymykseen ei ja hymyili pari kertaa. On kovin poissaoleva ja kaiken lisäksi ollut kuumeessa kohta viikon. Vaikka äidin tilanne on ollut jo syyskuusta lähtien huono ja koko ajan mennyt huonommaksi, niin nyt tuntuu siltä, että äidin voimat ovat jo aivan liikaa hiipuneet. Sen vuoksi ajatukset ovat paljon äidissä ja silloin ei ehkä ole paras olo.

Mutta on tässä mukavaakin ollut ja paljon. Jännittävää oli se kun meille tuli ensimmäistä kertaa joulupukki. Oikea rokkipukki tonttuineen. Erään bändin laulaja. Joka muisti mainita Toivolle kynsien leikkaamisen tärkeydestä :D

Reipas Toivo sanoi pukille käsipäivää, istui sohvalla vieressä, sanoi kiitos sentään kahdesta ensimmäisestä paketista ja malttoi vielä saattaa pukin eteiseen asti kädestä. Sitten kiireesti takaisin lahjoja avaamaan.

toivojoulupukinkanssa.jpg picture by pupupossu

Tänä vuonna meillä oli jonkin verran pienempi pakettimäärä kuin viimeksi. Ensi vuonna on hillittävä lahjojenhankkimisintoa, sillä silloinhan noita paketinavaajia on jo kaksi.

muumipalapeli.jpg picture by pupupossu

lepotauko.jpg picture by pupupossu

Tänään ohjelmaan ei ole kuulunut muuta kuin leikkimistä lahjoilla ja syömistä. Niin ja saunomista. Ei ollut tarpeeksi kovat löylyt. Ei alkanut supistella. Ehkä 50 asteen lämmössä onkin ihan turha toivoa synnytyksen käynnistymistä.

Toivon saamia lahjoja ja leluja en tässä nyt ala luettelemaan. Sitä peruskamaa. Eniten tietenkin noita koneita: traktoreita ynnä muita. Aikamoinen hitti oli myös Muumilaiva. Minustakin. Olen myös oppinut uusia traktorimerkkejä satasivuisesta traktorikirjasta, mitä luettiin eilen unilukemiseksi.

muumilaivajatrukki.jpg picture by pupupossu

Minäkin olen ollut kiltti, sillä taisi tulla tänä vuonna enemmän lahjoja kuin viimeksi. Itse tehtyjäkin sain vinon pinon. Erityisen hauska oli tuo pussukka, jossa oli minun ja miehen valokuva. Minulla pipo päässä ja suklaata suussa.

itsevalmistettuja.jpg picture by pupupossu

Oma toive Muumikannusta toteutui. Olen iloinen :)

muumikannu.jpg picture by pupupossu

Samoin kaikesta ihanasta ja turhasta.

enkelit.jpg picture by pupupossu

Kierrätyslahja oli myös erityisen mieleinen. Tätä kahvipurkkia olen etsinyt jo pitkään kirpputoreilta ja nyt sen sain. Sisällä kahvia. Kahvi ei ollut kierrätettyä. Avain purkissa oli myös erityisen kiva yllätys. Jotenkin aina jaksan ilahtua kovasti noista avaimista, vaikka niitä on jo paljon. Mutta ei ikinä liikaa. 

Tässä kierrätyslahjassa oli nerokas pakkaus: se oli kääritty askarteluhuopaan eli pakkauksenkin saan jatkokäyttöön. Taidan varastaa hyvän idean ensi jouluksi.

kahvipurkkijaavain.jpg picture by pupupossu

Käsityöaiheiset lahjat olivat tänä vuonna myös runsaat ja kivat. Jo viime jouluna toivottu huovutuskirja, pari kerää lankaa ohjeineen sekä yhden toivotun kerroslukumittarin sijasta kaksi. Kyllä kelpaa.

ksityaiheiset.jpg picture by pupupossu

Vielä on joulua jäljellä. Luvassa on edelleen samaa touhua kuin tänäänkin. Syömistä, leikkimistä. Joululaulujen kuuntelemista ja tanssimista sekä laulamista. Glögiä. Suklaata. Käynti äidin luona. Kylään tädille. Illalla elokuva ja kutimet.

Erona tähän päivään toivon seuraavaa: Toivo nukkuu päiväunet. Eemeli-kissa ei pyyhi alakerran lattiaan vauhtiraitoja hiekkalaatikkoon kakkaamisen jälkeen ja sen perään tule eteiseen tiputtelemaan irtoamattomia kökköjä, vaan tekee kakan ulos. Supistukset alkavat tai lapsivedet menevät.