Viime viikko on ollut ihan kaikkea muuta kuin kotoilua. Olen käynyt joka päivä jossain. Tänään on vielä meno ystävän synttäreille, mutta huomenna en aio postilaatikkoa pidemmällä käydä.

Olen käynyt Ikeassa tavaranhankintamatkalla, Lahdessa tavaranhankintamatkalla, perhekerhossa, Nastolassa tavaranhankintamatkalla, ystävällä kahvittelemassa ja kirjontakurssilla. Lapset olivat pitkästä aikaa päivän hoidossa ja sen päivän käytin tavaroiden hakemiseen ja pesemiseen. Vielä on reilu kaksi viikkoa ennen nilkan luudutusta ja ohjelmaa näyttää kyllä riittävän. Huh. Vielä on jäljellä tavaranhankintamatkaa, kurssia, kyläilyä, perhekerhoa ja haudalla käyntiä.Mutta sen jälkeen sitten taidan viettää aikaa melko tiiviisti kotona pari kuukautta. Joten mennään nyt.

Uuni saatiin ottaa käyttöön viime viikonloppuna. Nyt olen siinä poltellut pieniä tulia joka päivä. Vielä se hikoilee vähän vesipisaroita nuohousluukkujen sisäpintoihin. Kostea syksy, joten ei se kuivuminen ole supernopeaa. Mutta ihan pian saa laittaa kunnon tulet. Ja ehkä sitä kohta uskaltaa jo kokeilla jotain ruokaakin valmistaa tuolla.

Vanhan takan purkamisen ja uuden uunin valmistumisen jälkeisiä pölysotkuja olen pikku hiljaa siivoillut. Eli käytännössä olen pessyt ja pyyhkinyt ihan kaiken. Ja kaikki jotka ovat meillä käyneet, tietävät, että sitä tavaraa on. Mies on tosin tänään Lahden kauppatorin kirpputorilla myymässä myös poispäin jotain. Koska olen tehnyt usean tavaranhankintamatkan viikon aikana, olen laittanut myös pois paljon.

Makuuhuoneen sain siivottua jo hyvän aikaa sitten. Sinne ostettiin Ikeasta uusi kattovalaisin ja vanhaan Ikeasta ostettuun kynttelikköön hankin uusia kynttilöitä. Tuli pieni ripaus väriä muuten aika värittömään huoneeseen. Olisin halunnut enemmän eri värisiä kynttilöitä, mutta kun ei löytynyt. Ja tätä tänä vuonna jäljellä olevaa aikaa en halua käytää kynttilänetsimismatkoihin.

Makuuhuone uudistui muutenkin. Maalasin kesän aikana lukuisan joukon rottinkisia säilytyskoreja ja arkkuja valkoiseksi. Maalia sai pintaansa myös toinen yöpöytä. Vaikka on kovin valkoista niin tykkään. Ja jos kyllästyn niin värin vaihtaminen on helppoa - tarvitaan vain maalipensseli ja maalia. Noita koreja kun ei tarvitse edes hioa. Maali oli jälleen Tikkurilan Helmi kalustemaalia - sitä vesiohenteista. Ja sävy on maalarinvalkoinen.

Yöpöytä oli ennestään viilupintainen enkä hionut sitä ennen maalaamista. Koska hioin sen jälkeenpäin hiukan kuluneen näköiseksi, ei haittaa, vaikka maalia vähän lohkeilisi pois. Tuskin paljoa, ei se ole niin kovalla käytöllä. 

Makuuhuoneen ovi pidetään päivisin ja öisin suljettuna, etteivät kissat pääse sinne. Siksi niiltä on pääsy kielletty, koska mies on allerginen kissoille. Minulta kyllä pääsi nauru, kun Eemeli oli livahtanut yhtenä aamuna sänkyyn ja asetellut itsensä nukkumaan juuri miehen tyynylle :D

Nämä muuntajat on kaikki vedessä. Nämä, nämä, nämä. Ankka ui muuntajien luo. Ankka ui kovaa ja kovaa muuntajien luo. Muuntajat menevät kannuihin piiloon. Ankka sanoo muuntajille kvaak, kvaak, kvaak. Sanoitus, sävellys ja sovitus Toivo.