Vatsatauti. Sellaista olen viimeksi saanut kokea lapsena. Ja nyt taas. Siinähän se viikko sitten meni kerätessä takaisin pois puhallettuja voimia. Ja ihan koko perheen voimin pulauteltiin.

Vaikka olo on ollut voimaton, ei kuitenkaan tekemätön. Perjantaina lapset olivat hoidossa ja sain levättyä oikein kunnolla ja viimeistelytä muutaman viittä vaille valmiin työn.

Peite

Lanka: Jämälankoja. Kulutus 440 g.

Puikot no 7.

Ohje: Helmineuletta.

Langat kaksin-, kolmin- tai nelinkertaisena. Kaikki peitteeseen käytetyt langat pesukoneessa pestäviä. Kooltaan tämä ei ole mikään kovin iso - ehkä pienen vaunupeiton kokoinen. Menee vaunupeitoksi, nukenpeitoksi tai vastaavaksi. Käyttöä varmasti löytyy.

Aika tönkköä neulottavaa, olisi pitänyt olla isommat puikot. Siksi jäi tähän kokoon, vaikka tarkoitus oli tehdä hiukan isompi. Mutta kun ei enäää kiinnostanut, niin miksi turhaa jatkaa.

Huovutetut kukat on tehty suomenlampaan villasta, kukkaosassa ihan pienet silkkihahtuvat. Tarkoitus oli tehdä jonkun väriset kukat, mutta mukana oli vain luonnonvilloja, joten siksi jäivät harmaasävyisiksi. Toisaalta kyllä tykkään näistäkin.

Tyynynpäällinen

Lanka: Novita Isoveli. Kulutus 340 g.

Koukku no 5.

Ohje: Novita Kevät 2011 no 68.

Tyyny virkattiin kohopylväillä. Eivät päässeet suosikkilistalle. Aika vaivalloisia tehdä, ainakin minusta. Lähikuvassa näkyy pinta paremmin, etukautta ja takakautta tehtyjä kohopylväitä.

Tyynystä tuli kuitenkin kiva. Samanlainen kuin mummolla oli joskus. Tykkään kovasti.

Tänä viikonloppuna oli Lahdessa Kissojen yö -käsityötapahtuma. Kävin ystävän ja lasten kanssa lauantaina pikaisesti. Tänään viivyin sitten hiukan pidempään sukkaa neuloen ja saman ystävän kanssa kahvitellen. Viikonlopun saldo on jonkun verran kotiutunutta lankaa, kuvan ihanaisen alpakan ja kierrätyslangan lisäksi melkein puoli kiloa valkoista puuvillaa.

Aivan mahtava tapahtuma, joka vielä toivottavasti järjestetään jossakin muodossa joskus tulevaisuudessa uudelleen. Niin paljon hyvää energiaa siellä oli.