Arpajaiset on ohi ja arvonta suoritettu virallisen valvojan tiukan valvonnan alla ja ensimmäisen palkinnon saa itselleen Luovat kädet. Pienet minipalkinnot osuivat seuraaville: Juuli, Kimalainen, Manna ja Mummi. Ja koska viidentonnin tasalukukin tuli pongatuksi niin myös Inkerille voisin lähettää minipalkinnon, vaikken sitä etukäteen tullutkaan luvanneeksi. Onnea voittajille :) Jos laitatte tuonne mun sähköpostiin osoitteita niin saan palkinnot postiin.

Kyllä oli jännittävää tuo arpominen. Yritin epätoivoisesti saada kissaa onnettareksi kun näytti ensin siltä, että sitä kiinnosti rypistetyt paperimytyt, mutta se taisi olla vain ruokaa kerjäämässä. Mies sai sitten nostaa arvat ja kissa toimi valvojana. Kai se siinäkin vaiheessa odotti vain makupalaa.

Nämä arpajaiset toivat oikein elävästi mieleen lapsuuden ja ompeluseurat kun maalla kylän naiset kokoontuivat toistensa luokse vuoroin neulomaan sukkia ja virkkaamaan ja emäntä järjesti arpajaiset ja tarjoilut. Mä tykkäsin kääriä arpoja rullalle. Tämä on kai sitten nykyaikainen versio ompeluseuroista, mutta eipä tuo vanha tapakaan yhtään hullumpi olisi.

Kävely on mulla lähtenyt tänään käyntiin ihan hyvin. Kiitos paljon kaikille tsempistä :) Tämä on hienoa ! Jalkaan kyllä vähän sattuu, mutta sitkeästi mennään. Ulos ei oikein tehnyt mieli kun siellä oli kamalan kylmä. Hrrr. Kävin mä postin hakemassa, mutta ei sitä ulkoiluksi voi sanoa. Hassulta tuntuu, että nyt voi vaan nousta tuolista ja lähteä. On vähän vielä alaston olo ilman keppejä. Niihin melkein ehti kiintymään.

Tämä päivä siis meni melkein vain huoneesta toiseen könkätessä kun totuttelin tähän uuteen olotilaan. Tein mä jotain pientä. Neuloin pipoa, silitin, tein kinkkukiusausta ja pahaa kaalipataa (se joutui kompostoriin, ei pystynyt syömään ja nyt on huomiseksi keksittävä jotain koska mä en syö kinkkua), myrkytin huonekasveja ja täytin meidän tv-kaapin kun se tuli pari päivää sitten autotallista uudessa maalissa. Huonekasvien myrkyttämistä en yleensä harrasta, mutta meille pesiytyi viime kesänä villakilpikirva ja sitä on mahdoton hävitää millään kotikonsteilla ja kukkakaupassa suositeltiin tätä myrkkyä. Katsotaan jos siitä olisi kasvien pelastajaksi. Oli muuten sellaista ainetta, että se ei haissut millekään, ihmeellistä.

Silitetyistä vaatteista sitten kuva tässä. Nämä on niitä viime viikonloppuna ommeltuja. Mies otti pari kuvaa ja mun oli pakko valita tällainen klassikko, missä kameran hihna on näkyvissä tuossa oikeassa reunassa :O) Ja kissateemalla jatketaan myös tänään eli siellä se häntä viuhtoo mun hameen takaa esiin.

Huppari on tehty mustasta pellavasta ja huppuun tein sellaisen tonttulakinmallisen hiipan. Hupparista tuli aika väljä, mutta tarkoitus onkin, että alle mahtuu jotain villaista. 

Hame on valmiiksi kirjottua ruskeaa pellavaa. Tein myös mustan pellavahameen, mutta kangas oli jotenkin niin tönkköä, että ei se oikein näyttänyt hyvältä joten se menee kyllä vielä jatkokäsittelyyn.  Siitä tulee ehkä jotain ihan muuta.