Merirosvolippu

8229427402_edb87f976d.jpg

Toivo keräilee kaikenlaista merirosvorekvisiittaa ja luettelee reippaasti kaiken puuttuvan. Merirosvolipun tein, vaikka yksi sellainen itse piirretty jo on, mutta tämän kankaisen voi vaikka viedä ulos. Eli mustaan pellavakankaaseen painoin kangasvärillä omatekoisen sabluunan läpi pääkallon. Reunat on ommeltu siksakilla. Suunnittelin tähän ensin keppiä, mutta ei se lippu kepin päässä näy minnekään. Yhteen versioon tein kiinnitysnauhat. Tämän voi laittaa seinään kiinni vaikka nastoilla. Koekuvauksessa oli kiinni maalarinteipillä.

Painaessa kuvaa, ihmettelin miksi minun peittovalkoinen painoväri ei peitä kunnolla ja on tuollainen 'harmaa'. Ajattelin värin olevan jotenkin vanhaa tai jotain. Mutta joku on joskus ostanut tavan valkoista painoväriä ja siellä se kaapissa peittovalkoinenkin oli - siinä vieressä minne laitoin tavisvalkoisen takaisin painamisen jälkeen. Ei tuo paha ole tuokaan ja ehkä jopa parempi kuin kirkuvan valkoinen pääkallo. Olen kyllä tyytyväinen.

Alimmassa kuvassa näkyy se piirretty merirosvolippuversio. Ja ne puuttuvat tarvikkeet on rommitynnyri, merirosvohattu (on jo joulupukin säkissä), ruori ja kanuuna. Yhteen tynnyriin törmäsin eräässä kaupassa, mutta 60 euron hinta sai tynnyrin jäämään vielä sinne puotiin. Kirpparilla taas olisi ollut ruorin muotoinen puinen lämpömittari ja ihan parin euron hintaan, mutta tarkempi tutkiskelu osoitti isoja murtumia just siinä keskellä, mihin sen kiinnitys olisi pitänyt laittaa, joten kauppaan jäi sekin. Mutta etsitään - kyllä jostain joku noista vielä löytyy.

8229427296_97dcc19834.jpg

8229427346_3caaf0d39a.jpg

***

Lapset olivat kokonaisen päivän hoidossa pitkästä aikaa. Edellisestä kerrasta olikin jo vierähtänyt pitkä tovi. Olin laatinut listan asioista, jotka hoidan päivän aikana: soitto joulupukille, käynti Kelassa, soitto lääkärille, hammaslääkärin varaus, verenpainelääkkeen osto. Ja miten sitten kävikään. Joulupukin varauksen sain hoidettua ja Kelasta haettua paperit. Verenpainelääke oli loppunut just siitä apteekista, missä kävin enkä jaksanut tai muistanut mennä toiseen. Lääkärin soitto jäi ja hammaslääkärin varaaminen tietysti. Mutta noiden ikävien velvollisuuksien sijaan kierreltiin miehen kanssa melkein kaikki Lahden kirpputorit ihan rauhassa ja käytiin syömässä. Aikamoisia löytöjä tuli taas tehtyä: astioita, vaatetta, ensi vuoden joulukalenteriin jotain, ritarin kilpi ja kauan etsinnässä ollut hyväkuntoinen Sudenpentujen käsikirja. Hammaslääkärin voin varata vaikka huomenna, samoin soittaa lääkäriin. Ja verenpainelääkkeet ostan seuraavalla kauppareissulla. Jos muistan. Huomaan, että eResepti ei ole minun juttu - ainakaan vielä.