Yhtenä päivänä oli pakkasta jo sen verran vähän, että sain Tyynen ulos nukkumaan. Tänään(kin) tyttö saa nukkua jälleen tuulikaapissa. Onneksi vaunut mahtuvat sinne. Samana viikon lämpimimpänä päivänä meillä kävi kahvi/leikkiseuraa. Toivo on edelleen aika omistushaluinen kun leluista on kyse, mutta siitä huolimatta leikkikaverista on kyselty paljon. Jopa niin paljon, että kun tänään lähdemme sedän luokse Matinpäiville, pitäisi kaverin tulla meidän mukaan.

Eilen aloitin kevätkauden viimeistä kurssia - Huopaa sisustukseen. Tarkoitus on tehdä vessaan uusi matto, sillä edellinen on pahasti kulunut. Kunnollista mattoa ei oikein omin voimin saa tehtyä. Nyt saan maton mattokurssilaisten mukana menemään huopatossutehtaaseen loppukäsittelyyn. Tulee tarpeeksi kestävä.

Mutta se nukkekoti. Minun noin neljävuotiaana joululahjaksi saatu Lundby oli mennyt aika karkeaan kuntoon. Syynä tietysti ahkera leikkiminen, mutta vielä enemmän huonoissa oloissa säilytys. Tapetit olivat aika riekaleina ja näyttää siltä, että olen pienenä tyttönä ollut innokas kiinnittämään kaiken sinitarralla. Lattiat olivat taipuneet ja osa seinistä kärsinyt pahoja vesivahinkoja. Ja katto puuttui. Kokolattiamatot ja seinien väritys sekä tapettikuosit olivat aivan 70-luka. Ei oikein kivoja. Talon takaseinässä oli graffiteja. Niitä en tosin peittänyt, vaan säästin muistoksi. Osa näytti olevan veljen tekemiä. Ainakin tuo hieno luuranko.

Tarkoitus oli, että talo saa uuden katon, tapetit ja lattiat. Taipuneita lattioita ei oikaistu tai vaihdettu. Pintaremontti on nyt tehty.

Mikään taidonnäyte tämä uusi ei ole. Mutta koska se ei tule koristeeksi vaan leikittäväksi, ei haittaa. Vaikka kyllä vähän ärsyttää. Tapetoinnit on tehty huonosti, mittaustarkkuus oli surkea. Ja kahdella jäykistetyllä ranteella pienen huoneen tapetoiminen oli jossain kohtaa mahdotonta. Onneksi yläkerran katto puuttui, oli ainakin osa vähän helpompi laittaa. Vaikkei lopputulos ole sen parempi.

Tapetit on tilattu Finn Aimosta tai Minimaailmasta. Samoin talon tiiliverhoustapetti ja pesuhuoneen/eteisen lattiakaakelit. Pesuhuoneen ja keittiön tapetit on omia tapettijämiä, alakerran lattia on tapettinäyte rautakaupasta.

Listat, keittiön lattia, ovet ynnä muut on maalattu akryylimaalilla. Ovia hioin vielä hiukan kuluneen näköisiksi ja ne taitavat olla ainoat kiva ja onnistuneet koko talossa.

Olohuoneen ja makuuhuoneen lattiat ovat bambutabletista purettuja 'rimoja', jotka on liimattu ja sen jälkeen maalattu akryylimaalilla. Koska lattia oli taipunut, ei ihan helpointa ollut tuo liimaaminen. Ja liimakin oli väärää. Mutta maali pelasti muuten rumannäköisen lopputuloksen.

Verhot ompelin vanhoista nenäliinoista - oli tarpeeksi ohutta kangasta noihin pikkiriikkisiin juttuihin.

Ja takka. Minulla on lapsuuden jäminä kaksi avotakkaa, mutta sehän ei ole nykypäivää. Tein tännekin varaavan takan vessapaperirullasta ja rusinarasiasta. Teippiä, liimaa, maalia, mattopuukkoa, kaakelitapettia ja pitsiä - hyvä tuli. Toivottavasti pitää talon lämpimänä.

Vielä siinä on paljon asioita mitä pitää korjata tai muuttaa. Kuten tehdä alakertaan ikkuna ja muuttaa autotalli huoneeksi ja ehkä tehdä yläkertaankin ikkuna ja laittaa kattoon listat ja muuallekin listat ja tehdä savupiippu ja mitähän kaikkea muuta. Mutta nyt se on sentään valmis leikittäväksi. Ja sain sen pois tuvan pöydältä.

***

Ainiinmeinasiunohtua. Tyyne otti viikko sitten ensiaskeleet. Ja nyt sitten kävelee. Hurrrrrjaa!