Nyt se on valmis. Vihdoinkin. Aika paljon olen isoäidinneliöpaloista täällä kirjoittanut - tai ainakin usein. Nyt pitäisi kirjoittelun loppua. Ainakin tämän peiton paloista.

peittonarulla.jpg picture by pupupossu

Peitto isoäidin neliöistä

Erilaisia jämälankoja: Pikkuriikkisiä keriä ja kokonaisia keriä. Yksittäin ostettuja keriä ja jostain isommasta lankasatsista tähän napattuja keriä. Villaa, silkkiä, alpakkaa, bambua, polyamidia ja varmaan jotain muutakin sisältäviä lankoja. Osa langoista yksinkertaisina, osa kaksinkertaisina. Merkkeinä ainakin Seitsemän Veljestä, Nalle, Robust, Karma, Janne, Maija, Smart, Lima, Tove, Drops Alpaca, Teetee Alpakka, Cloud, Florica, Lanett, Kamena, Karaoke, Wool, Raggi sekä epämääräisiä tuntemattomia lankakeriä. Kulutus 1600 g.

Koukku no 4.

Ohje löytyy ainakin täältä ja täältä.

Tämän peiton neliöissä on kerroksia kuusi ja jokainen kerros on virkattu eri langalla, ulommainen kerros aina luonnonvalkoisella seiskaveikalla. Se oli ainoa lanka, jota varta vasten ostin tähän työhön. Kolme kerää riitti hienosti ja jäi ylikin oikein metrin verran. Langat päättelin virkkaamalla ne piiloon työn edetessä eli lankojen päättelyä ei lopussa ollut kuin yksi langanpätkä/pala.

Palojen koko on noin 15 x 15 cm eli peitto on noin 105 x 180 cm.

peitonpala.jpg

peittosohvalla.jpg

Virkkaamisen aloitin 2009 tammikuussa. Tällä työllä aloitin harjoittamaan oikeaa kättä jäykistysleikkauksen jälkeen. Toimi paremmin kuin neulominen. Sitten meni monta kuukautta, etten virkannut yhtään silmukkaa. Tämän vuoden alussa otin tavoitteeksi saada peiton valmiiksi vuoden loppuun mennessä. Tavoite saavutettu.

peittoviittana.jpg

Nyt on tyhjä olo jämälankojen suhteen. Jotain palatyötä tekisi mieli aloittaa. Värikkäämpää ja jotain muuta muotoa kuin näitä neliöitä. Peitto tulevaan leikkimökkiin varmaankin. Onneksi leikkimökki on suunniteltu ensi kesän rakennusurakaksi, joten nyt on vuosi aikaa virkata seuraava jämäpeitto. Ja sellaisen varmaan teen sillä tämä peitto on ihana <3

peitto.jpg