Kiitos paljon kässäkassikommenteista ja muistakin kommenteista, joita oli tullut kumman runsaasti vanhoihin päivityksiin tässä parin viikon aikana.

Syy päivitystaukoon oli parin viikon matka, jolta kotiuduimme tänä aamuna yhdeksän aikoihin. Luvassa on siis jossain vaiheessa pitkä ja piinaava matkaraportti.

servicegateexit.jpg picture by pupupossu

Matkaraportin lisäksi tulossa on valmistuneita neuleita, Toivopäivitys ja puutarhajuttuja. Niistä kaikista piti kirjoittaa tänne ennen matkaa, mutta aika loppui kesken.

Ajattelin, ettei kahden viikon aikana ehdi mitään kummia tapahtua, mutta kyllä vain ehtii. Kun koko kesän olin suruissani kaikkien seuraamieni tv-sarjojen (Teho-osasto, Lost, Metsolat, Midsomerin murhat) loppumisesta tai tauolla olemisesta, niin nythän on alkanut vaikka mitä uusia sarjoja. Siitä en tiedä, pidänkö niistä, mutta ainakin innokkaana ryhdyn seuraamaan. Toivottavasti jotain katsottavaakin löytyy. Tämä maanantain 24 ei innosta.

Tämän lisäksi oli tullut Marimekon esite, jossa oli esitteillä uusi minun mielestäni kiva kangas. Ja mitä vielä. Uusia Muumiastioita! Kääk. Ja kaikki rahat tuhlattu matkalla. Ihan kamalaa.

Mukavaa postiakin tuli. Pari pakettia odottaa postissa noutamista. Toinen pitää sisällään Toivolle tilatut talvitakin ja -housut ja toisessa on kilokaupalla kukkasipuleita. Mutta parasta kaikista: sain kortin Salaiselta neuleystävältä! Kiitos hurjasti. Tämä oli taas niitä juttuja, että sitä miettii vain kovasti mitä omalle ystävälleen laittaa ja yllättyy kovasti kun saa itsekin jotain. Korttia on hiplattu kovasti minun ja Toivon toimesta.

sny.jpg picture by pupupossu

Ja kaksi viikkoa kissojen sisälläoloa hyvässä hoidossa teki sen, että hyvä kun niitä tunnisti kotiin tultaessa. Melkoisesti oli näköjään ruokaa nautittu kun kumpikin oli muuttunut aika pulleroksi. Eemeli oli tapansa mukaan rasittava kun tultiin kotiin. Kulki sisälle ja ulos ja ruokakupille ja ulos niin monta kertaa, että laskuissa meni sekaisin jossain kahdenkymmenen kohdalla.

Koska olimme automatkalla, ehdin vähän neuloakin navigaattorin hommista huolimatta. Pari työtä sain valmiiksi ja yhden viittä vaille.

neuloo.jpg picture by pupupossu

Ja kuten kuvasta jo näkee ja vaikka sen jo moni tietää, niin ei silti vielä ihan kaikki. Se yksi iso asia on se, että suuri toiveeni on tänä vuonna toteutunut vihdoin eli olen raskaana. Nyt menossa viikko 22 + jotain.

Onhan tämä toinen kerta tietenkin ihan erilaista kuin se eka. Jotenkin niin tavallista. Ei sillä lailla ihmeellistä. Vaikka ihmeellistä onkin. Ja kovasti erilaista oli alkuraskaus. Olin hyvin väsynyt. Jos kuvittelin Toivoa odottaessani sen raskausväsymyksen olevan jotain suurta väsymystä niin pieleen meni. Tämä oli paljon pahempaa. Ja jotta se olisi tuntunut todella paljon pahemmalta niin sen päälle olin hyvin huonovointinen. Oksensin. Jouduin lopettamaan aamupuuron kun en kestänyt hajua. En voinut syödä grilliruokaa. En voinut syödä sitä tai tätä tai tuota. En kestänyt hajuja. En mitään. Tai no jotain kestin. Elin kesän Sinuhen kauraleseleivällä, nektariineilla ja jäätelöllä. Ne maistuivat. Toki maistuvat edelleenkin.

Koska nyt on ikää nelkyt ja risat sain lähetteen lapsivesipunktioon. Toki oma valintahan se on meneekö siihen vai ei, mutta päätin mennä. Olihan se hermostuttavan jännittävää odottaa tulosta kolme viikkoa. Tulos oli hyvä eli kromosomit kunnossa. Ongelma tulikin itse punktion jälkeen. Lapsivesikalvo puhkesi ja vettä vuoti pari päivää. Mukava ja varmasti pätevä lääkärisetä totesi vain, että se joko pysyy sisällä tai sitten tulee ulos. Niinpä. Reikä kalvossa meni umpeen ja se pysyi sisällä. Tämän jälkeen kaikki on mennyt hyvin. Hb on hyvä, verenpaine myös, ei valkuaista virtsassa, sydänäänet hyvät, liikkeet runsaat ja mitä vielä. Paino nyt on noussut, mutta ei liikaa vaikka sitä onkin liikaa. Mutta lähtöpainokin oli suurempi kuin edellisessä raskaudessa. Kai sitä tämän jälkeen voisi yrittää jotain tehdä sen eteen, että pääsisi taas normaalilukemiin. Mutta vielä ei tarvitse sitä miettiä.

Niin ja ne kromosomit. LV-punktion yhteydessähän saa tietää varmasti tuleeko tyttö vai poika. XY vai XX. Laskettu päivä on 9.1.2010 kun XX syntyy. Vai onko se sittenkin XY?