Varsin vilkas oli myös loppuviikko. Käytiin ystävällä kahvilla ja kanoja katsomassa. Mukavaa oli jälleen. Torstaina oli niin monta menoa, etten oikein meinannut perässä pysyä. Päivä kuitenkin päättyi neuletapaamiseen. Mukavaa oli sielläkin. Sen jälkeen on ollut kaikenlaista epämääräistä menoa ja tekemistä. Ihmeellistä kiirettä on kun leikkauspäivä lähestyy. Ihan kuin sen jälkeen ei voisi tehdä ikinä enää mitään. No, ei ihan kaikkea voikaan, mutta ensi vuoden puolella voikin sitten tehdä ihan mitä vaan :)

Leikkimökki valmistuu hitaasti mutta varmasti. Ikkunat on tehty ja laitettu paikoilleen. Samoin linnunpöntöt on kiinnitetty. Mökistä puuttuu enää ovi, kaiteet, sokkelin suojaverkot, postilaatikko ja köynnösteline. Ei juuri mitään.

Sisustuspuolella puutoksia on vielä paljon, mutta paljon on jo tehty ja laitettu, joten esittely mökin sisätiloista alkaa nyt.

Kattoon maalasin sabloonan avulla tähtiä. Siitä ei mitenkään muuten saa kunnon kuvaa, kuin menemällä mökkiin ja katsomalla. Kiva se on. Tehkää tekin.

Eemeli-kissa pitää mökissä usein majaa. Mökki rakennettiin ihan vahingossa pihan aurinkoisimmalle paikalle, joten kyllä kelpaa kissan köllötellä. Matto on perintötavara.

Puhelinpöytä on minun vanhempien vanha yöpöytä - ajalta ennen minua. Sen olen joskus maalannut violetiksi, nyt maalasin valkoiseksi ja käytin kakkupaperia sabloonana, että sain töpöteltyä pöytään pysyvän 'pitsiliinan'. Hioin pöytää kuluneen näköiseksi. Pöydän jalat on lyhennetty huojumisen estämiseksi. Puhelin on Toivon yksivuotissynttärilahja.

Toisen ikkunan yläpuolelle on kiinnitetty muutama hylly. Ikkunat on tehty karkaistusta lasista, pitäisi kestää kolhuja.

Toinen ikkuna on tehty aukeavaksi. Kuvan tavarat kirpputorilta ja osa peritty. Peili Ruotsin matkalta, siivousvälineet paikallisesta lahjatavarakaupasta jo muutama vuosi sitten hankittu Toivolle lahjaksi, pinkki muovikori Tiimarista.

Seinähylly oli aikaisemmin keittiössä. Maalasin sen vaaleanpunaiseksi, eikä se enää sopinutkaan keittiön tapettien kanssa yhteen. Mietin jo tapetin vaihtamista, mutta tämä oli parempi ja helpompi ratkaisu. Hyllyssä olevat pienet puiset korit maalasin myös. Tyyne sai synttärilahjaksi puisia ruokatarvikkeita ja ne olivat noissa koreissa. On edelleenkin.

Hyllyn alla oleva leipälaatikko on dyykattu peltiroskalavalta ja maalattu valkoiseksi. Siihen tein katon tähtisabloonalla muutaman tähden - maalia oli vielä noiden tähtien verran jäljellä. Leipälaatikkoakin hioin kuluneen näköiseksi.

Uunin lapset saivat joulupukilta viime jouluna. Mies teki sen äidin vanhasta yöpöydästä. Seinähylly on miehen koulussa tekemä maustehylly. Maalasin sen, kuten myös kehyksen ja hyllyn alapuolella olevan pikkuhyllyn. Maustehyllyllä olevat tavarat on tuotu eri matkoilta, hyllyn yläpuolella oleva 'pyykkinaru' on Tyynen saama lahja.

Pöytä ja tuolit löytyivät edulliseen muutaman euron hintaan kirpputorilta. Kaikki olen maalannut Helmi-kalustemaalilla. Tuolien istuinpehmusteet päällystin vanhalla vahakankaalla. Puuvillakangas olisi mukavampi, mutta tämä on kätevämpi ainakin vielä kun leikkimökki on leikkikäytössä. Astiankuivausteline on vuosia sitten ostettu Ikeasta, ja maalattu sekin. Muumi-astiastoja saa hyvin varustetuista lelukaupoista ja leluosastoilta. Peltinen kahviastiasto on Porvoosta Riimikosta.

Tämähän oli melkein kuin sisustuslehden selostus ostopaikkatietoineen :) Mökistä puuttuu vielä lipasto ja jonkinlainen sohvatuoli tai pieni sänky. Ihana pinkin värinen peitto löytyi kirpputorilta ja sohvatyynyjen päälliskankaatkin on hankittu. Samoin verhot on ompelematta, pinkki lyhty löytämättä ja 'kattolamppu' askartelematta. Mutta niiden aikatauluksi olen ajatellut ensi kesää. Eli ei mitään kiirettä.

Mökkiä sisustaessa törmäsin sellaiseen asiaan, että pinkkejä tai vaaleanpunaisia puhumattakaan turkooseja astioita, esineitä, tavaroita tai mitä vain on melkein mahdotonta löytää yhtään mistään. Ja olen sentään käynyt kesän aikana useissa eri kaupoissa katsastamassa valikoimaa. Mutta onneksi on maalit keksitty. Silti olisi joskus kiva löytää juuri oikean värinen juttu, ettei kaikkea tarvitsisi maalata.