Tällä viikolla ei ensin pitänyt olla juuri mitään ohjelmoitua. Mutta sitten yhtäkkiä - joka päivä jotain. Kivoja juttuja kyllä ja itsehän niitä järjestin, mutta kotona ei ehdi tehdä mitään ja juuri nyt olisi paljon juttuja tehtävänä. Tosin suurin osa kyllä sellaisia, mitä vain olisi kiva tehdä.

Etukäteen oli kalenteriin merkitty ainoastaan neuletapaaminen Lahdessa Lankakauppa Heinissä. Lankakauppa oli muuttanut uusiin tiloihin ja tapaaminen oli höystetty kakulla ja kuohuviinillä. Kivaa oli jälleen. Ostin vyyhdin lankaa ja samalla reissulla Marimekosta pari kangasta odottamaan parempia aikoja.

lankajakankaat.jpg picture by pupupossu

Etukäteissuunnitelmiin kuului myös herukkamehun teko tällä viikolla. Marjat kävin poimimassa ystävän pensaasta, sillä omista hävisivät marjat vuorokaudessa. Ikinä ennen ei ole käynyt näin. Joka vuosi olen säästänyt linnuille talveksi marjoja ja niitä on vielä keväälläkin jäljellä pensaissa. Täksi talveksi jää sitten vain aroniat, jollei niitäkin syödä jo syksyllä. Tänään keittelin mehut ja lisää tekisi mieli, mutta aikaa ei nyt taida olla. Katsellaan.

punaherukat.jpg

Työkaveri kutsui kylään yhtenä päivänä. Samalla kertaa kävin puutarhakaupassa pitkästä aikaa ja mukaan tarttui muutama perenna. Nyt olisi jonkunasteinen puutarhakärpänen puraissut pitkästä aikaa. Kelitkin taitavat viiletä sopivimmiksi puutarhapuuhiin.

Tänään oli kampaaja ja hiuksista tuli nyt vieläkin lyhyemmät. On kivat. Näin kun ne lyhenevät joka kerta niin kohta ne katoavat kokonaan.  

uusitukka.jpg

Toivolle on valmistunut yhdet lapaset ja pipo.

vihreatlapaset.jpg

Lapaset

Lanka: Novita Nalle Syksy. Kulutus noin 30 g.

Puikot no 3.25.

Ohje: Peruslapanen peukalolla. Silmukoita 40.

Eipä näistä mitään. Isot on vielä, mutta käsi taitaa olla kasvavassa iässä.

vihreahattuautossa.jpg

Tupsupipo

Lanka: Novita Wool ja Drops Fabel. Kulutus 70 g.

Puikot no 4.

Ohje: Novita muksuextra 2008 no 21.

Nopeasti valmista. Ja tuli mieleinen. Jopa niin mieleinen, että se piti laittaa yhtenä päivänä päähän kun lähdettiin kauppaan. Ei ihan ollut kovin hellepäivä, mutta saatiin me silti jonkin verran katseita.

vihreahattuautossa1.jpg

Mehunkeiton ajaksi valjastin miehen ottamaan piposta ja lapasista yhteiskuvaa Toivon yllä. Sellainen kuva, missä on siisti tausta eikä joka paikassa lojuvat tavarat näy. Ja sellainen kuva missä kaikki neuleet näkyvät selvästi ja Toivo on liikkumatta. Mies teki hyvät lavastukset. Poika istumaan neulekorin päälle ja lankakerä syliin. Ja onnistuihan se.

poseeraa1.jpg

poseeraa2.jpg

poseeraa3.jpg