Itse valmistettuja joululahjoja seuraavaksi. Ne eivät ole kovin kummallisia, eikä niitä ole paljoa, mutta jotain. Ja jopa ihmeekseni enemmän kuin viime vuonna.

Mitään askartelua eikä näpertelyä tänäkään vuonna valmistunut kenellekään. Yritin pysyä asiallisella linjalla. Ja mikäs sen asiallisempaa kuin tiskirätit. Viime vuoden propagandalahjana annoin pesupähkinöitä. Kukaan ei ole kertonut käyttökokemuksiaan niistä tai onko edes vielä kokeillut. Tosin en ole muistanut kyselläkään. Tänä vuonna oli vuorossa sitten tiskirätit. Ensi vuoden lahjaideakin on jo saatu.

Näitä rättejä olen neuloskellut läpi vuoden. Ekat valmistuivat tammikuussa. Sitten tuli pitkä neulomistauko, kunnes taas elokuussa tein pari ja loput loka-marraskuussa. Näistä on itsellä käytössä neljä, yksi meni 30-vuotissynttärilahjaksi, yksi 50-vuotissynttärilahjaksi ja loput joululahjoiksi. Sanoinkin serkulle pakettia antaessa, että lahja on varmasti eksoottisimmasta päästä 50 vuotta täyttävälle.

tiskirtinpaketti.jpg picture by pupupossu

Tiskirättien ympärille käärin vyötteen, johon kirjoitin, mikä on kyseessä + vähän pesuohjetta. Kaikki rätit pesin ennen paketointia, että olisi heti sitä imukykyä. Suklaakonvehtien kera paketoin ne erilaisiin astioihin: pestystä kissanruokapurkista Arabian kuppiin - riippuen paketin saajasta. Ettei ihan pelkkä rätti mennyt.

Vuonna 2009 valmistuneet tiskirätit.

tiskirttihampusta.jpg picture by pupupossu

tiskirttioma.jpg picture by pupupossu

tiskirttihampusta2.jpg picture by pupupossu

Hamppurätit

Lanka: LanaknitsAllhemp6. 100% hamppu. Kulutus näihin kolmeen 80 g.

Puikot no 3,5.

Ohje: Kahdessa Ullaneuleen Ananas, yhdessä korinpohja.

Hamppu ei ole suosikkineulottava ja Ananasliinassa sai tehdä nurjat puolet tosissaan löysällä, että puikko taipui oikean puolen kuviossa. Hamppuhan ei jousta yhtään. Eli kurjaa neulottavaa, mutta kivoja rättejä tuli.

tiskirttinooran.jpg picture by pupupossu

Puuvillarätti

Lanka: Araucania Pataconia. 100% puuvilla. Kulutus 25 g.

Puikot no 5.

Ohje: 25 silmukkaa helmineuleena.

Tuli nopeasti valmista. Helppo nakki.

tiskirtitlahjaksi.jpg picture by pupupossu

tiskirttiomat.jpg picture by pupupossu

Puuvillarätit

Lanka: Novita Luxus Cotton. 100% puuvilla. Kulutus kaikkiin kahdeksaan 200 g.

Puikot no 4.

Ohje: Korinpohja, Fun Freebie Dishcloth ja yhden ohjeen osoitteineen jo kadotin.

Näitä oli kivointa tehdä. Ärsytti vain se, kun tein ensimmäistä Fun Freebietä samalla kun katsoin Ganes-elokuvaa ja sen jälkeen kaikkia rättejä neuloessa tuli aina se elokuva mieleen. Mutta onneksi vain elokulva eikä pelkkä Remu :)

Itsellä on käytössä neljä rättiä, yksi hampusta ja kolme puuvillasta ja olen pitänyt kaikista. Hamppuisessa on vain se huono puoli, että siitä tuli turhan iso ja se tuntui aluksi ikävältä. Nyt olen jo tottunut. Mutta tykkään noista pienemmistä enemmän. Kaupan kertakäyttörättejä en enää käytä. Kyllä nämä sen verran hyvin toimivat.

Lisää itse tehtyjä joululahjoja ensi kerralla.

Ps. Toivo nukkui päiväunet, Eemeli ei kakannut lattialle mutta supistuksia ei  vaan kuulu. Eli tämän päivän toiveiden toteutuminen kuitenkin plussan puolella.