Jälleen tuli vastaan lankakoreista lanka, joka pitää saada kulutettua pois kokonaan. Tai tämä pakottava tarve tuli sen jälkeen kun olin saanut vauvansukat valmiiksi. Sen jälkeen tein vielä Toivolle hatun ja jopas alkoi ärsyttämään ne loput langat. Näin käy joskus.

Olin ostanut langan muutama vuosi sitten villatakkia varten, mutta tuli melkein heti perään hankittua toiset samanväriset langat samaan tarkoitukseen, joten tämä lanka jäi ylimääräiseksi. Lanka on ollut riittoisaa, koska olen tehnyt siitä aikaisemmin ainakin vaippavillahousut ja Toivolle puseron. Silti sitä oli vielä jäljellä useampi kerä. Ja niistä oli päästävä eroon. Virkkasin maton, koska siihen sai nopeasti kulumaan paljon lankaa. Ja ihan hyvin onnistui pikku mattonen. Lankaa jäi vielä ihan pikkuisen - sen virkkaan patalappuihin.

Virkattu pikkumatto

Lanka: Gjestal Lima kaksinkertaisena. 100% villa. Kulutus 270 g.

Koukku no 8.

Ohje: Kauhavan Kangas-aitan Juhannusruusu.

Tein tästä sen kokoisen mihin lankaa riitti, eli siitä ei tullut ohjeen kokoinen. Matto kävi 40 asteen pesuohjelman läpi. Kovin paljoa se ei kutistunut, mutta tarpeeksi, että siitä tuli sopivan tiivis.

Tekisi mieli vielä kokeilla samanlaista mattoa ihan ohjeen kokoisena erilaisista jämälangoista. Jos sen tekisi vanumattomista langoista, niin sitä voisi pestä. Idea menee to do -listalle.

Tämä pikkumatto näyttäisi kivalta minkä tahansa muun huoneen lattialla, kuin tuvan kellastuneen koivuparketin päällä. Mutta minnekään muualle se ei oikein käy. No, tupaan on tulossa muutoksia ja eiköhän tuostakin rumasta lattiasta vielä eroon päästä. Tai ainakin lattia vaihtaa väriä.

***

Melkein joka aamu kysyn Tyyneltä, että laitetaanko pampulat. Vastaus on aina Ei laiteta Tyyne haluaa pinnin. Joo. Joskus laitan pinnin, mutta yleensä en. Koska se pinni löytyy parin minuutin päästä jomman kumman lapsen suusta tai korvasta. Mutta eräänä aamuna Tyyne yllätti ja halusi kaksi pampulaa. Ja ne pysyivät päässä ihan koko päivän. Tähän tahtiin Saparo-Tyyne nähdään seuraavan kerran jo varmaan ensi kesänä. Siihen saakka mennään villilillitukalla :)