Olen varmaan joka päivityksessä kehuskellut maalaavani melkein päivittäin. Ja aika vähän olen näitä valmiita maalauksia esitellyt. Kaikki on vaan vielä niin kesken. Kuvia tulee kun saan jotain kokonaisuuksia valmiiksi. Mutta ihan totta maalaan melkein joka päivä. Maalauspiste on keskeneräisessä pihamökissä, jonka maalaan myös tämän kesän aikana. Maalauspöydän alla huovutustarvikkeet, joita olen myös jo kerran käyttänyt tänä kesänä.

Tässä maalattavana perintölipasto, joka tulee leikkimökkiin. Jonossa pyykkikori ja keittiön tuoli. Tänään maalaan alakertaan menevät rappuset ainakin kertaalleen.

Loistojasmike kukkii tänä kesänä ensimmäisen kerran hyvin runsaasti ja levittää ihanaa tuoksuaan terassin vieressä. Kangasajuruoho kukkkii myös runsaasti. Sen tuoksu on aivan kamala. Lehdet tuoksuvat kivalle, mutta kukat ei. Mutta koska se kerää runsaasti perhosia olen suunnitellut sen kylvämistä jopa oleskelualueen läheisyyteen.

Eilen katkoin kuunliljojen kukkavanat, koska en pidä niistä. Ne tekevät koko kasvin jotenkin sotkuisen näköiseksi. Se lehdistö on kuitenkin minun mielestä näissä kukissa kauneinta. Joitakin kuunlijoja on, joissa on kiva kukat. Ne säästän.

Ympyrän muotoisen nurmikon ja sen ympärillä olevien istutusalueiden väliin tein reunuksen. Suodatinkankaan päälle hiekkaa ja isoja kiviä. Kivituhka olisi parempi ja betoni vielä parempi. Mutta hiekkaa oli jo ennestään ja se oli helpompi kuin betoni. Tuohon päälle yritän saada kasvamaan sammaleen. Ensimmäinen erä piimä-vesi-sammalseosta on levitetty metrin pätkälle.

Kiviä olisin voinut latoa tiiviimmin, mutta kokeilen nyt näin. Jos tästä ei tule hyvä, laitan siihen muuta.

Reunuksen paikalta kaivetut maat odottavat, että kaivinkone tulee ja kauhaisee ne pois. Kuvassa taustalla pilkottava vaja puretaan syksyllä. Kuusi ja tuija kaadetaan. Vielä en tiedä säästänkö tuon kasvin, joka on ilmeisesti jokin tatar. Tuossa se on istutettu kovaan harmaaseen saveen ja silti on levinnyt. Lehtikompostin taakse ehkä tai sitten sen saa sama kaivinkone viedä mukanaan.

Tänä vuonna kesäkukat kukkivat runsaasti. Kerrankin. Ilman lannoitusta. Ruusupavut ja itse kasvatetut lumihiutaleet ovat vielä melko vaatimattomia, mutta elokuussa nekin varmaan näyttävät jo joltain.

Etupihalla kasvaa koristeomenapuu, jota taivutan tarkoituksena saada jonkinlainen portti. Taivutuksen laitoin ensimmäistä kertaa, joten lopputulosta saa vielä muutaman vuoden odotella.

Huovutuskurssilla keväällä sovittiin, että jokainen huovuttaa jotain kesän aikana. Suunnittelen joka talvi huovuttavani kesällä ulkona -  suunnitelma jää aina toteutumatta. Kuulemma myös muilla kuin minulla. Mutta nyt eräänä hellepäivänä innostuin huovuttamaan. Ja luulen, että teen vielä muutakin. Nyt tein kesäkanan. Joka on oikeasti pannumyssy. Tykkään.