Vuosi vaihtui ja tässä blogissa on jo perinteeksi muodostunut muistella mennyttä vuotta ja esittää uudelle vuodelle toivomuksia. Jos vuosi 2007 oli se vuosi kun minun elämässä tapahtui paljon, oli 2008 puolestaan vuosi kun ei mitään kovin isoja mullistuksia tapahtunut. Ja se on hyvä se. Kaksi perättäistä suurten tapahtumien vuotta olisi ehkä ollut jo vähän liikaa.

Suurin asiahan vuonna 2008 oli tietenkin Toivo ja Toivon kasvun ja kehityksen seuraaminen sekä lapsesta vastuun ottaminen. Siinä on kaikki mitä oikeasti elämässäni olen ikinä halunnut ja olen onnellinen kun tämä suurin toiveeni on toteutunut. Kiltin ja hymyilevän pojan kanssa vuosi kotona sujui mukavasti.

Syys244.jpg picture by pupupossu

Toivo 10 kuukautta.

Blogin kirjoittaminen ja toisten blogien seuraaminen on minulle mukava harrastus, jonka mukana olen saanut paljon ihania virtuaalisia ystäviä. Jo se lämmittää mieltä kovasti. Viime vuosi toi virtuaalisten ystävien lisäksi blogien kautta myös oikeita eläviä ihmisiä ystäviksi ja tuttaviksi. Ja se on ollut erityisen kiva juttu. Uskaltauduin käymään neuletapaamisissa ja se on hauska lisä omiin käsityöharrastuksiin. Myös muissa merkeissä on virtuaaliystävät muuttuneet oikeiksi ja jopa Toivo on saanut oman ikäisen ystävän. Eli blogin kirjoittaminen ja lukeminen oli viime vuonna paljon muutakin kuin pelkkää koneen äärellä istumista.

Aura1.jpg picture by pupupossu

Aura-huivi. Olen käyttänyt paljon.

Vuodelle 2008 esittämistä toiveista toteutuivat käsitöiden ahkera tekeminen, imettämisen mahdollisuus nivelreumalääkityksestä huolimatta ja yksi ulkomaanmatka. Toteutumatta jäi reuman rauhoittuminen, kesälomamatkat Kuopioon ja Länsi-Suomeen, pihan marjasadon tarkka talteen kerääminen, raskaus ja osittain myös remonttitoive. Toteutumattomista toiveista osa on sellaisia, jotka eivät minua valvota, mutta kaksi olisin kyllä mielelläni toteutuvaksi toivonut.

Azorit099.jpg picture by pupupossu

Puusaniaisen lehtiä Azoreilla.

Vuosi 2008

 • Toivo kastettiin vuoden alussa, juhlittiin myös Toivonpäivää ja synttäreitä sekä lukuisia sukulaisten ja ystävien juhlia. Juhlien vuosi.
 • Käsitöitä tein omasta mielestäni ahkerasti ja sain paljon tehtyä. Eniten tietenkin Toivolle ja paljon vaippoja.

IMG_5680.jpg picture by pupupossu

Toivo auttoi purkamaan neuletakkia.

 • Ulkomailla käytiin kerran ja matka tehtiin Azoreille.
 • Kotimaan matkustelua oli vain vähän. Pieniä reissuja lähiseudulle ja pisin Fiskarsiin.
 • Puutarhaharrastus jäi hyvin vähäiseksi. Alkuun saatiin kuitenkin pieni puro pihalle ja pihamökki.
 • Flunssa tuli meille monen vuoden jälkeen. Onneksi vain lievänä ja pari kertaa.
 • Nivelreuma oli aktiivinen lääkityksestä huolimatta. Sain kuitenkin sellaisen lääkityksen, että pystyin imettämään, vaikka lääkärin kanssa ei asiasta oltu kaikilta osin samaa mieltä.
 • Mökillä käytiin vain kerran, eikä silloinkaan sisällä. Syynä koko kesän kestänyt kattoremontti.
 • Talvi oli lämmin, mutta luminen, kesä viileä ja sateinen. Joulu oli valkoinen. Vuoden vaihtuessa minä istuin sohvalla ja neuloin, pojat nukkuivat, samoin kissat.

Vaippa10.jpg picture by pupupossu

Sisätäyttövaippoja froteesta ja hamppuneuloksesta. Erinomaisia yövaippoja.

Vuosi 2009

 • Toivon edelleen Toivolle sisarusta. Kestotoive vielä muutamaksi vuodeksi, jos tänä vuonna ei toteudu.
 • Ranteen jäykistysleikkaus on tammikuussa. Jospa se reuma sen jälkeen rauhoittuisi ja loppuvuosi olisi särytön. Muutenkin terveyttä toivon.
 • Miehen työpaikalla on yt-neuvottelut, joten toiveena on tietenkin työpaikan säilyminen ja jos lomautusta tulee, niin ei kovin pitkää.
 • Minä työskentelen kotiäitinä tämänkin vuoden.
 • Käsitöiden ahkera tekeminen voisi jatkua. Vaippoja pitää edelleen tehdä, mutta ei enää niin paljon kuin viime vuonna. Haavelistalla on neulottu pitkä villatakki itselle, ommeltuna syys/talvitakki myöskin itselle sekä vuosien suunnittelun jälkeen käsityökassi mukana kulkeville käsitöille. Pienempiä suunnitelmia on polvisukat, Toivolle villahaalari ja toppahousut sekä miehelle lapaset. Vuosi on aikaa, eiköhän joku toteudu.
 • Matka maailmalle. Vaikka olen aina yrittänyt pelastaa maailmaa, niin maapallon tila mietityttää kovasti nyt etenkin siitä syystä, että on joku jolle toivon hyvää tulevaisuutta ja puhdasta maapalloa. Siitä syystä olen viime aikoina ollut sitä mieltä, että ei enää lentomatkustusta. Tosin on niitäkin päiviä kun kovasti tekisi mieli lentokoneella jonnekin maailman ääriin ja varmasti vielä lentokoneellakin matkustan. Siksi toivonkin ensi kesälle pitkästä aikaa automatkaa - jos ei nyt maailman ääriin niin ainakin melko pitkälle.
 • Kotimaassakin voisi matkustaa. Jos tänä vuonna sinne Kuopioon.
 • Puutarhassa tapahtuu paljon: pihamökki ja puro valmiiksi, hiekkalaatikko ja siihen viereen oleskelualue, salaojien uusiminen talon ympäriltä, mansikkapenkin uusiminen.
 • Talon lämmitysmuodon vaihtaminen ympäristöystävällisempään.
 • Jos edes kerran tulisi käytyä järvessä uimassa.
 • Meidän suvussa täytetään paljon pyöreitä, kaikki kymmenluvut 10 - 80 välillä. Minä täytän 40. Lahjaksi on luvattu laskuvarjohyppy. Sehän tarkoittaisi lentokonetta, joten ehkä saan jotain muuta.

Azorit306.jpg picture by pupupossu

Äiti 39 vuotta, poika 8 kuukautta Azoreilla.

Hyvää ja onnellista uutta vuotta kaikille blogin lukijoille ja niillekin, jotka eivät tätä lue.