Ystävä kävi viikolla teellä ja tänään toinen kahvilla. Tänään tehdyn puolukkapiirakan ja marenkien lisäksi en ole saanut mitään aikaiseksi koko viikolla.  On liikaa pakkasta ja ulkoilut on pikavisiittejä puupinolle tai postilaatikolle tai jotain muuta yhtä nopeaa. Sitten väsyttää ja nuhjuttaa ja kyllästyttää ja lapset on aika villejä ja kaikki aika menee niiden paimentamiseen ja uunin lämmittämiseen  Eli mitään en ole tehnyt. Onneksi maanantaina lämpiää ja voi taas olla ulkona vaikka koko päivän. Ja sitten ollaan pirteitä.

Tyyne on aika innostunut potalla käymisestä ja potattomassa kylässä käynnin jälkeen haluaa nyt myös pöntölle usein. Vielä kun se kakkakin menisi jompaan kumpaan. Tänään tyttö sentään meni vessaan ja kolisteli pottaa, mutta kakka tuli kalsareihin. Oli sentään vähän yritystä ja oikea huone.

Vaikken kotona saakaan mitään tehtyä, on menoja ja pieniä tekoja ollut melkein joka päivälle: vesijumppa, verikoe ja neuletapaaminen. Verikokeesta palatessa ajoin elämäni ekaa kertaa poliisin tutkaan ylinopeutta ja vielä vähän turhankin reippaasti. Mutta joskus on tuuria ja sitä oli nyt. Poliisi katsoi takapenkille ja totesi, että onpa pienet lapset ja heti perään sanoi, että auto takaisin käyntiin, ei tarvitse tulla maijaan eikä etsiä rekisteriotetta. Ja palasi takaisin kera huomautuksen. Kiitos varmaankin lapsien, jäi sakot saamatta.

Ja ylinopeussakoista säästetyt rahat käytin uuteen Hurraa! -muumimukiin. Ja koska sitä rahaa säästyi varmaan vähän yli tuon muumimukin hinnan, jään vain innolla odottelemaan keväällä myyntiin tulevia Pikku Myyn äiti - ja Primadonnan hevonen mukeja. Kun sitä rahaa on nyt säästetty.

Huomenna äänestämään ja vaalikahvit juodaan tällä kertaa kotona runebergin torttujen kanssa.