Viikonloppu tai osa siitä meni huovutuskurssilla. Valmistakin on, mutta myös keskeneräistä. Mutta niistä myöhemmin.

Vaikka lupasin, että neulon vain sitä yhtä keskeneräistä neuletakkia niin lupaus ei ole pitänyt. En ole sitä neulonut takista ensimmäistäkään silmukkaa. Mutta tein kahdet vaippahousut hahtuvasta. Näille nyt ainakin on käyttöä. Tosin meillä on noita sopivia villahousuja jo ennestäänkin hyvä määrä, mutta en voinut olla tekemättä. Kun nämä ovat vaan niin ihania. Ja saahan vähän vaihteluakin kun Toivolla ei ole kotona näiden päällä housuja.

Hahtuvahousut5.jpg picture by pupupossu

Hahtuvahousut

Lanka: Virolainen hahtuva kaksinkertaisena. 100% villaa. Kulutus 45 g.

Puikot no 5½.

Ohje: Pirtin kehräämön hahtuvan mukana tullut vihkonen, malli no 4.

Tämä on ollut hahtuvahousujen suosikkimalli meillä. Ainakin tähän asti. Tein taas lahkeista vähän ohjetta pidemmät, kun ovat vaippahousujen lisäksi myös ihan housukäytössä. Virolainen hahtuva oli yksinkertaista ja jouduin sen kerimään kerälle, että saisin kaksinkertaiseksi. Katkeili melko helposti, mutta oli kivan rasvaisen tuntuista neuloa. Jännittävä asia oli se, että kerän tummanvihreä hahtuva oli selvästi ohuempaa kuin vaaleanvihreä. Nyt en kirjaillut housujen takapuolelle t-kirjainta vaan tein tuollaisia mykyjä. Ne on sellaisella vauvankakanvihreällä värillä tehty ja kuvaavat sitä kakkaa. Se meillä niistä ekana tuli mieleen.

Hahtuvahousut6.jpg picture by pupupossu

Villapöpät

Lanka: Pirtin kehräämön hahtuva kaksinkertaisena. 100% villa. Kulutus 60 g.

Puikot no 5.

Ohje: Ullaneuleen Villapöpät. Koko 3.

Tästä mallista pidin. Ja päälläkin on jo kokeiltu ja hyväksi todettu. Tein housujen lahkeista hiukan ohjetta pidemmät. Muuten tein ohjeen mukaan. Tuo koko oli ohjeessa 8 - 12 kuukauden ikäiselle 8 - 10 kiloiselle vauvalle. Toivo painaa ehkä nyt vähän alle 8 kiloa ja housut olivat aika sopivat. Mutta eivät mahdu kovin kauan. Joten täytyy tehdä jatkossa vähän suurempia. Toivo ei kai ole sellainen hoikka vauva.

Kankaat.jpg picture by pupupossu

Nyt on näitä vaippahousuja tarpeeksi tähän hetkeen ja tulevaisuuteenkin valmiina. Vaippoja kyllä pitäisi tehdä. Tuon kasan kankaita eli kaksi pyyhettä ja hamppuneuloksen leikkasin tänään M-kokoisiksi taskuvaipoiksi. Nyt on kaikki mahdolliset kankaat, joista vaippoja vain voi tehdä käytetty tai leikattu. Pitäisi kai jostain yrittää hankkia lisää kankaita tai pyyhkeitä tai vanhoja flanellipaitoja, että saisi lisää vaippoja. Tosin mikään kiire näillä ei tällä hetkellä ole. Sopivia on tarpeeksi eikä kai tuo vauva enää kasva ihan niin hurjaa vauhtia kuin aluksi.

Ja onhan vajaan kahden viikon päästä Lahdessa Pikkuväen hulinat. Sieltä varmaan löytyy jotain mielenkiintoista ostettavaa. Ja kun lapsilisäkin tulee juuri sopivasti sillä viikolla :D