Eipä se Toivon kerhokerta ollutkaan vielä viimeinen. Yksi kerta on vielä jäljellä ja joulujuhlakin sen lisäksi. Enpä tullut ajatelleeksi koko asiaa, koska itse en ole minkäänlaisessa kerhossa tai päiväkodissa tai muussakaan vastaavassa ollut. Mutta eihän tuo haittaa, että lahjat menivät jo nyt.

***

Tämän päivän luukusta löytyy magneetteja. Jääkaappimagneetteja tai mihin ne nyt kukakin haluaa laittaa. Meillä ei ole jääkaapin ovessa ensimmäistäkään. Eikä tule. Toistaiseksi on oma muisti riittänyt. Ja lasten piirrustuksetkin roikkuvat keittiön ikkunan pyykkinarulla. Toki voi olla, että tulevaisuudessa jonkinlaista apukättä vielä tarvitaan, mutta jääkaapin ovi se ei meillä ole.

Mutta ne magneetit. Vuosi sitten ostin kirpparilta puisen palapelin tätä varten. Vuoden ajan Toivo pelasi sillä, mutta nyt otin omaan käyttöön. Vanhasta kasvioppikirjasta leikkasin uuden päällysteen, joka on liimattu paperilliimalla. Magneetit on kiinnitetty kuumaliimalla.

Toiset magneetit tein pienistä askartelutarpeisiin hankituista vuoista. Niihin kuumaliimalla koristeeksi napit ja pohjaan magneetit. Helppoa ja nopeaa.