Nämä eivät ole tähän mennessä kertyneet Lankahamsterigrammat - hyvä jos 340 g siinä kisassa menee rikki.

7340 g on Toivon eilen mitattu paino neuvolassa kun oli 4 kk tarkastus. Vaikka olen sitä mieltä, että Toivo ei täytä ollenkaan 4 kk, koska syntymäpäivä on 30. päivä ja sitä päivää ei tässä kuussa ole.

IMG_9312.jpg picture by pupupossu

Nyt oli sitten jo vihdoin pituuttakin tullut reilusti - ei enää pelkkää paksuutta. Pituus eilen 63,5 cm. Eli ei mikään ihme, että kaikki 62-senttiset bodyt ovat jo aikoja sitten jääneet liian lyhyiksi. Kyllä niitä edelleenkin käytetään, mutta kiinni ei neppareita saa. Alkaa jo seuraavakin koko olla vähän siinä rajoilla, että meneekö kiinni. Huokaus.

IMG_9347.jpg picture by pupupossu

Mitäs muuta. Silleen tasaisesti mennään. Rauhallisesti. Ja paljon hymyillen. Kiukkuja on vähän - paitsi tissille joskus kunnon raivarit ja samoin kääntymiselle. Ja tietysti väsyneenä ja nälkäisenä kitistään. Mutta eikö me kaikki? Tällaista terveydenhoitaja kirjoitti neuvolakorttiin: Kasvaa edelleen hienosti pelkällä rintamaidolla. Tyytyväinen, hyväntuulinen poika. Jutustelee vastavuoroisesti, yrittää kääntymistä.

IMG_9357.jpg picture by pupupossu

Ja kääntymistä tosiaan yritetään. Kovasti ja usein. Sitten väsyttää ja suututtaa kun ei onnistu. Vaikka tämä neljän kuukauden ikä taitaa olla aika tavanomainen ikä tuolle kääntymiselle, hämmästyin kun Toivo sitä jo yrittää. Meidän suvun miehet kun ovat olleet kaikki sellaisia hitaita liikkeellelähtijöitä.

IMG_9318.jpg picture by pupupossu

Nukkumaan on Toivo alkanut käymään jo kuuden aikaan illalla. Sopii minulle. Muutaman kerran käyn syöttämässä sen jälkeen, mutta poika nukahtaa aina heti uudelleen. Jos edes on kunnolla ollut hereillä. Tietysti aikaisen nukkumaanmenoajan kääntöpuolena on aikainen herätys. Seitsemän-kahdeksan on tavallinen heräämisaika meillä. Sekin sopii, mutta tämän aamun kello kuusi oli jo vähän turhan aikaisin. Näin mennään nyt.  

IMG_9245.jpg picture by pupupossu

***

Koska viime aikoina mulla on ollut vapaailtoja olen voinut jotain pientä puuhastella. Eilen yritin huovuttaa. Mutta yritykseksi jäi. Meni niin pieleen kun vain voi mennä. Tänään ehkä uusi yritys.