On kai tuo närästyskin vauvan tuloon valmistautumista. Mutta ei ehkä parasta sellaista. Mutta kun tietää mikä sitä aiheuttaa (särkylääke, liika kahvi ja omenoiden urakkasyönti) niin pystyy välttelemään. Särkylääke on kyllä joskus ihan pakko ottaa, mutta onneksi hyvin harvoin.

Muuta valmistautumista on ollut viime viikolla esille kaivetut vauvan vaatteet ja vaipat. Muutaman uudenkin vaatteen olen ostanut, mutta kyllä nuo Toivon vanhat riittävät, vaikka sieltä aika monta onkin laitettu jo muistojen laatikkoon. Kun siellä on niitä vaatteita, joita en pysty kuvittelemaankaan kenenkään toisen vauvan päällä. Toisaalta noita 44 cm vaatteita tuskin tällä kertaa tarvitsee kun pitäisi tulla normaalikokoinen vauva. Mitä se nyt ikinä tarkoittaakaan. Onhan tässä vielä viikkoja jäljellä ja mitä vaan voi tapahtua.

volkkaribody.jpg picture by pupupossu

Vaatteet ja vaipat on siis jo paikallaan. Hoitoalusta, liinat, vaunujen koppa, toppavaatteet ynnä muut isommat jutut on vielä kaapissa, mutta tyrkyllä.

Osa vauvaleluista pyörii vielä Toivon lelukopassa, osa odottaa laatikossa ja yksi uusi helistin on ostettu.

toivonhuoneenlamppu.jpg picture by pupupossu

Tuntuu oudolta kun juuri mitään ei tarvitse nyt ostaa. Tai niitäkään mitä olen hankkimassa ei tarvisi, mutta haluan kummallekin omat. Kuten makuupussin ja lampaantaljan. Kovin hyväkuntoista makuupussia ei vielä ole tullut kirppareilla vastaan, mutta vielä ehtii. Ja jos ei ehdi, niin lainatkoon Toivon pussia niin kauan kunnes sopiva löytyy.

Nukkumisjärjestelyihin ollaan myös tehty pientä muutosta tulevaa varten. Toivohan on nukkunut tähän asti meidän välissä ja koska se paikka varataan vauvalle, siirrettiin pinnasänky tuohon meidän sängyn viereen. Toivo on nyt siinä viikon verran nukkunut ja ollut ihan tyytyväinen ja hyväuninen ensimmäistä yötä lukuun ottamatta. Kuten myös minäkin.

makuuhuone.jpg picture by pupupossu

Monet kai alkavat noita kaksivuotiaita siirtämään pois pinnasängystä tavalliseen lasten sänkyyn, mutta meillä mennään nyt näin. Tuo minun vanha pinnasänky on tosin näitä nykyisiä lyhyempi ja saa nähdä kuinka kauan Toivo mahtuu tuohon. Sitten se on muutto omaan huoneeseen isoon sänkyyn.

Vauvalle en ole ommellut mitään. Kuten en ole muutenkaan ommellut. Neulottavaakin on karsinut se, että noita Toivon vanhoja on riittävästi ja se on tuonut tullessaan motivaatiopulan. Sukat ja lapaset olisi kivat, mutta ei välttämättömät. Varsinkin vauvan sukkia löytyi varastosta jotain kymmenen paria. Jonkinlaisen nutun haluaisin ja ainakin siihen yritän itseni motivoida, kunhan saan joululahjaneulokset valmiiksi.

Yhden pikku asusteen olen kuitenkin neulonut ja se on tuo perinteinen siksakmyssy.

siksakmyssy.jpg picture by pupupossu

Vauvan myssy

Lanka: Novita Luxus Cotton. 100% puuvilla. Kulutus hiukan alle 50 g.

Puikot no 3.

Ohje: Novita Wool-langan vyötteestä tai Novitan nettisivuilta.

Tämän tein joten kuten ulkomuistista koska vasta sain valmiiksi tuon vauvanuken myssyn. Silmukoita 30. Hyvä tuli. Tai no vauvan päätä ei vielä ollut sovittamiseen, mutta mahtuu myös niukin naukin kaksivuotiaalle.

IMG_0433.jpg picture by pupupossu

Näitä voisi myös tehdä muutaman lisää eri värisinä. Jos sitä motivaatiota vaan jostain löytyisi.