Nyt on taas se aika vuodesta kun meinaa netissä roikkuminen jäädä ihan kokonaan. Ei vaan ehdi , jaksa tai edes muista. Jää blogit lukematta ja päivittämättä, sähköpostit lukematta ja melkein laskutkin maksamatta. Niin että kaikki tutut: jos on jotain pikaista asiaa, ei kannata sähköpostiin laittaa eikä ainakaan FB:hen vaan soittamalla saa parhaiten kiinni. Puhelimeen sentään vastaan ja tekstarit luen - ainakin joka toinen päivä.

Vaikken roiku koneella, en oikein tee mitään muutakaan. En ole tavannut ketään pitkiin aikoihin, en käynyt missään, kukaan ei ole käynyt meillä, en tee  kotonakaan mitään, en ainakaan käsitöitä. Kevätväsymystä? Täytyy yrittää ryhdistäytyä. Aloitan päivittämällä tämän. Ja laittamalla jollekin mukavalle tyypille tapaamisehdotusviestin. Tai ehkä useammallekin tyypille. Viimeistään huomenna.

Mutta nyt parit valmistuneet neulokset ennen kuin unohtuvat. Kuvat otettiin pikaisesti pihalla ja lapset odottivat jo autossa kun oltiin menossa ystäville kahville pitkäperjantaina. Ai mitä? Olenhan  näköjään jossain käynyt ja jonkun nähnyt. Ryhtiliike on siis jo alkanut. 

Ainaoikeinhuivi

Lanka: SNY:ltä saatu ja SNY:n värjäämä villa. Kulutus 90 g.

Puikot no 6.

Ohje: Ainaoikein 17 silmukalla parin metrin verran.

Tästä oli tarkoitus tulla pihahuivi ja ensi talvena se nähdään kuinka paljon käytän. Karhealta tuntuu, mutta onneksi en ole herkästi kutiavaa tyyppiä.

Mohairmyssy

Lanka: Sandnesgarn Kitten Mohair. 30% mohair, 20% villa, 50% akryyli. Kulutus 30 g.

Puikot no 5 ja 6.

Ohje: Novita Kesä 2009 no 51.

Mohairmyssy on hyvä, jos ei ole kovin paljon pakkasta. Edellistä olen pitänyt paljon. Ja koska halusin myös mustan, piti tehdä toinen. Varmasti tulee käyttöön. Resorin tein pienemmillä puikoilla, jos se vaikka pysyisi napakampana. Tämäkin saa jäädä odottamaan ensi talvea.

Lovikka-lapaset

Lanka: Puro 'Kivi', 100% villa. Kulutus 80 g.

Puikot no 6.

Ohje: Suuri Käsityölehti 2/2012, Novitan verkkosivuilla on varmaan myös ohje.

Pitkään mietin, että teenkö vai enkö ja sitten päädyin siihen, että teen. Tein yksinkertaisella langalla, kaksinkertaisena ei olisi jo olevat langat riittäneet. Ja allehan voi aina laittaa toiset lapaset. Vieläkään en tiedä, että tykkäänkö näistä vai en. Väristä kyllä, mutta muuten. No. Nyt ne on ainakin tehty ja ensi talvi kertoo myös näiden käyttöasteen.

Lauantaina kävin parin ystävän kanssa Ikeassa ostoksilla kun tarvitsi hankkia Toivon remontoituun huoneeseen kaikkea oheistarviketta (pimennysverho, verhotanko, seinähylly, yövalo ja lankesin ostamaan myös vuodekatoksen). Noiden lisäksi ostin palan kangasta, että sain ommeltua keittiöön vaihtopöytöliinan. Tuo kankainen liina kun ei kovin kauan puhtaana pysy ja se edellinen ja tätä ennen ainoa sopiva oli jo törkeässä kunnossa.

Tyynelle tuunasin Toivon vanhan hupparin vähän tyttömäisemmäksi. Peitin hupparin rinnassa olevan kuvan huopapalalla, johon olin ommellut kangastilkkuja, pitsiä ja käytöstä poistettujen pihavalojen sudenkorennon. Tuli kiva.

Pääsiäinen alkaa olla vietetty ja rairuoho kasvanut yli äyräiden. Näistä tulee karseita massiivipäivityksiä, kun on aina niin monta asiaa kerralla. Ryhdistäytyminen tarkoittaa myös sitä, että seuraava päivitys on luvassa jo aika pian. Ja vain yhdestä aiheesta. Ehkäpä Toivon remontoidusta huoneesta.