Suurin apina oli solisti, se lauloi ja viidakkorumpuja kolisti. Myös pienin tunsi rytmin luissaan, se mukana tanssi raitahousuissaan.

- J. Karjalainen: Apinaorkesteri -

Sain sitten vihdoinkin pääteltyä ja täyteltyä yhden neulomuksen. Apinan. Jostain lehdestä joskus otin tämän pikkuriikkisen kuvan ja päätin, että vielä joskus neulon apinan. Nyt sekin haave on toteutunut.

Apinanmalli.jpg picture by pupupossu

Oranssia lankaa ei ollut, vaikka oranssin olisin halunnut tehdä. Tai olisi ollut jotain vanhaa Floricaa, mutta se ei ollut ihan just sellaista oranssia. Siispä tein ruskean ja keltaisen. Hyvä se on näinkin. Ehkä jopa parempi kuin oranssi olisi ollut.

Apina5.jpg picture by pupupossu

Pienin apina

Lanka: Seitsemän veljestä, Kalevala ja muita jämiä, paitsi keltainen on täydestä kerästä. Kulutus 100 g + täytteenä langanpätkiä ja yksi pahasti kesken jäänyt huivi.

Puikot no 4 ja virkkuukoukku no 3.

Ohje: Lehdestä repäisty kuva mallina, omat silmukkamäärät ynnä muut.

Apina4.jpg picture by pupupossu

Tämä oli tarkoitus tehdä jämälangoista pelkästään. Mutta kun tuo keltainen sopi tuohon sen verran hyvin, etten voinut olla sitä laittamatta. Ruskea lanka puolestaan kului ihan viimeiseen metriin saakka. Olisin halunnut apinan päästä isomman, mutta ei olisi lanka riittänyt. Mietinkin, että miksen käyttänyt sitä ruskeaa kerää missä oli enemmän lankaa jäljellä.

Vaikka osaan neuloa neuloa ja kirjoa, niin silmukoiden jäljentäminen ei ole mun juttu. Ei tule hyvää jälkeä sitten millään. On tuo apinan naama pahan näköinen - ehkä vähän pelottava. Mutta tykkään siltikin tästä.

Apinan täytin langanpätkillä, mitä jää aina tähteelle kun päättelee neuleen. Olen kerännyt nuo pätkät talteen juuri tällaisia juttuja varten. Langanpätkäkupissa on tällä hetkellä vain yksi keltainen pätkä - se mikä jäi jäljelle kun kiinnitin viimeisen osan apinaan eli hännän. Apinan sisällä on myös yksi epäonnistunut huivin alku. Koska se oli tehty paloista virkkaamalla ei purkamalla olisi tullut kuin lisää langanpätkiä, jotka olisivat kuitenkin joutuneet apinan sisälle. Siksi laitoin sen sinne purkamatta. Ja on siellä vähän vanuakin.

Apinantyte.jpg picture by pupupossu

Apinan jälkeen neuloin vielä sukat ennen kuin aloitin täyttämistä tai edes päättelyä. Koska piti miettiä, että mitä tekisin seuraavaksi.

SukatSPR.jpg picture by pupupossu

Sukat 2 - 4 -vuotiaalle

Lanka: Novitan Seitsemän veljestä. 75% villaa, 25% polyamidia. Kulutus 30 g.

Puikot no 4.

Ohje: Tekstiiliteollisuuden Neulontakampanjasivulta.

Kiva perussukan ohje. Tein ensimmäistä kertaa suomalaisen vahvistetun kantapään ja olipa kiva kantapää tehdä. Nopea ja näppärä tehdä ja tuli siistin näköinen. Vielä kun oppisi tekemään tuon kavennuksen silmukan toisen yli nostamalla siististi. Samoin 1 o 1 n resori on mulla aika epäsiistin näköinen. Mutta siihen nähden, että oikeastaan innostuin sukkien neulomisesta vasta viime syksynä on tämä tulos ihan hyvä.

Niin ja nämä sukat menevät SPR:n mukana maailmalle.

Apina3.jpg picture by pupupossu