Ystävä teki muutama viikko sitten pihalle lumiukon. Se kaatui melkein heti. Minä tein tänään uuden. Se oli ensimmäinen lumiukko, minkä tein tähän pihaan.  

IMG_2194.jpg picture by pupupossu

Lumiukolle tuli akuutti tarve. Oli tarkoitus kuvata valmistunut villatakki lumiukon päällä. Vaan ukosta tuli liian suuri. Ei mahtunut takki päälle.

flssovitusnukellepuettuna.jpg picture by pupupossu

February Lady Sweater

Lanka: Debbie Bliss Donegal Aran Tweed. 100% villa. Kulutus 470 g.

Napit kookosta.

Puikot no 5.

Ohje: February Lady Sweater. Suomeksikin ohje löytyy.

fls2.jpg picture by pupupossu

Lanka.Rrrrrrrakastan tweed-lankoja. Tätä etenkin. Mutta ei ollut ihan parasta neulottavaa. Silti tykkäsin.

Puikot. Hihojen neulominen sukkapuikoilla ei onnistu tällaisessa mallissa, missä on koko neulomus seuraa mukana. Tai ainakin se on hankalaa. Siispä tein hihat magicloopilla. Toista kertaa elämässäni. Nyt alkoi tuokin tekniikka sujua jossain ensimmäisen hihan toisen tekokerran puolivälissä.

Ohje. Eipä sitä juuri tarvinnut. Silmukkamäärän siitä kopioin omaani ja mallikerran. Suomennos tuli tulostettua aivan turhaan. Sen verran helppo oli ohje.

fls1.jpg picture by pupupossu

Ongelma no 1. Harmikseni jouduin purkamaan ensimmäisen hihan sen ollessa puolivälissä. Koska olin tehnyt sen nurin päin. Eli vartalo-osassa oli mallineule oikein ja hihassa nurin. Vaikkei tarvinnut purkaa paljoa, niin silti se söi motivaatiota. Joka palasi heti seuraavana päivänä kun huomasin, että ehdin neuloa samaisen hihan samaan kohtaan lasten päiväunien aikana. Ja ennen kuin huomasinkaan oli toinenkin hiha valmis.

Ongelma no 2. Tuli taas iso. Koskahan opin tekemään kunnollisen mallitilkun. Tai edes mallitilkun. Yritin ratkaista tämän pesemällä takin koneessa neljässäkympissä, vaikka tälle langalle konepesu oli kielletty. Ei kutistunut tietenkään. Kuumempaa lämpötilaa en kuitenkaan uskaltanut kokeilla. Mallineule meni pesussa kuitenkin sen verran kasaan, ettei tuo takki aivan kamalan jätti enää ole. Eikä tässä mallissa kovin paljon pieni väljyys haittaa. Niin ainakin uskottelen itselleni.

Ongelma no 3. Napit. Miten se sopivan napin valinta on aina niin vaikeaa. Hyviä vaihtoehtoja löytyi useita. Eräs löysi niitä enemmänkin. Noin 50 kertaa kuulin ulkona lauseen äiti tekee lumiukkoa. Mutta sata kertaa kaikui meidän tuvassa Toivo valitsee nappeja.

flsnapit.jpg picture by pupupossu

IMG_2176.jpg picture by pupupossu

Napit löytyivät lopulta ja kumpikin valitsijoista hyväksyi ne. Lukuisista ongelmista huolimatta tykkään takista kovin ja käyttöön tulee. Ihana <3

fls3.jpg picture by pupupossu

Koska en osannut heti tämän jälkeen päättää mitä teen, aloitin varmuuden vuoksi jotain helppoa välityötä eli tiskirättiä. Nyt niitä on jo muutama valmiina ja seuraavakin lankahamsterityö on valittu.

keskennyt.jpg picture by pupupossu