Tässä suuri kuvakatsaus ja pohdintaa elämäni ensimmäisistä onnistuneista aikuisten kokoa olevista sukista :O)

Kerttu4.jpg picture by pupupossu

Sukat on neulottu Uhoavan Gnun loistavalla Kerttu-sukkien ohjeella. Novitan Jussi-lankaa kului vain 80 grammaa puikoilla no 3½. Lanka on enemmän luumun väristä kuin kuvissa. Tein M-kokoiset sukat ja saman määrän mallikertoja kuin ohjeessakin. Seuraavaksi kokeilen L-kokoa ja teen varteen hiukan enemmän mallikertoja. Totta. Aion neuloa vielä samalla ohjeella toisetkin sukat. Ainakin toiset. Ehkä jopa vielä kolmannetkin.

Kerttu5.jpg picture by pupupossu

Näitä sukkia oli mukava tehdä. Mallikerta oli helppo ja sen oppi melkein ulkoa. Pakko oli aina välillä tarkistaa, että teen oikein. Pari virhettä tuli ensimmäiseen sukkaan kun luulin, että muistan mallin oikein. Mutta siellä ne virheet nyt ovat. Eikä haittaa.

Kerttu6.jpg picture by pupupossu

Kantapään tein samalla ohjeella kuin vauvan sukkien kantapään. Ihan vain uhkarohkeasti kokeilin ja vähän sitä ohjetta muuttelin ja hyvä tuli. Ja oli helppo. Tosin ensimmäisestä sukasta katosi johonkin neljä silmukkaa kantapään teon aikana. Mutta ei siitä näy olevan mitään haittaa lopputuloksen kannalta.

Kerttu2.jpg picture by pupupossu

Varren joustinneule on myös mielestäni onnistunut. Vauvan sukkien ohjeessa kun luki, että neulo 1 silmukka kiertäen oikein, 1 nurin. En siinä vaiheessa ymmärtänyt ollenkaan mitä tarkoittaa neuloa kiertäen oikein. Tein kuitenkin pikkusukassa sen niin, että neuloin silmukan takareunasta. Ja ilokseni huomasin, että näissä Kerttu-sukkien ohjeissahan luki sitten, että neulo oikein kiertäen eli takareunasta! Loistava ohje ja olin sitten noissa pikkusukissa tehnyt oikein ihan vahingossa tuon silmukan kiertäen oikein. Kauniimpi jälkihän siitä tulee kuin tavallisesta 1 o, 1 n.

Kerttu1.jpg picture by pupupossu

Mitäköhän muuta ajattelin näitä tekiessä. Tietenkin sitä, että sukkien tekeminen on sittenkin mukavaa, vaikka olen muuta aina kuvitellut. Nämä Kertut menevät kummitytölle 14-vuotissynttärilahjaksi. Seuraavat kenties pukinkonttiin.

***

Sukat siis onnistuivat loistavasti. Muuten jotkut asiat ovat olleet ihan vähän tahmeita. Perjantaina olin aamupäivällä huovutuskurssilla. Menin sinne tuntia alkamisajankohtaa myöhemmin ja lähdin 1½ tuntia aikaisemmin. Ja olin silti aivan poikki-rätti-väsy. Ja mitä sain aikaan. Vaivaiset kastemekon hihat puolitiehen. Toki kyllä sain myös harsittua merinovillalevyn kiinni silkkiin, joten ensi kerralla pääsen tekemään jo varsinaista mekkoa ja ehkä jo ompelemaankin. Tätä huovutusväsymystä seurasi se, etten illalla jaksanut lähteä ystävän tupaantuliaisiin. Vieläkin se painaa mieltä. Ja tänään taas. Piti aamulla lähteä kirpputorille myymään tavaroita ja vähän vaatteita. Ja tietenkin aamulla satoi vettä! Puoli yhdeksän aikaan sade näytti taukoamisen merkkejä ja me lähdettiin katsastamaan josko sinne torille kannattaa mennä. Ja uusi sade alkoi, joten jäi kirpputori väliin tältä päivältä. Ja tietenkin päivällä paistoi aurinko. Seuraava takaisku oli kun mentiin Terrasta etsimään remonttimuovia. Ei löytynyt. Enkä jaksanut enää sen etsimisen jälkeen lähteä yhteenkään toiseen rautakauppaan sitä metsästämään. Kun sen täytyy olla sellaista tietynlaista ohutta muovia, sillä se ei tule remonttitarkoitukseen vaan huovuttamiseen.

Nämä pienet tahmeudet pyyhkiytyivät nopeasti painamasta mieltä kun leivoin lohduksi puolukka-kookospiirakkaa ja ruisleseleipäsiä. Nam.

***

Edit klo 17.30. Unohdin ihan. Kiitos paljon vauvanneulekommenteista ja hyvän voinnin toivotuksista :O) Neulomuksista tuli minunkin mielestä ihan mukavia pieniä vaatteita.