Kivaa

Kiertelin shoppailemassa hyvän ystävän kanssa. Tehtiin kivoja löytöjä. Syötiin herkkupitsat ja niin isot suklaakakun palat, että melkein en jaksanut syödä ihan kaikkea. Mutta vain melkein. Ostin ruutunallen ja varmaan sadannen kynttilälyhdyn. Mutta kun halvalla sain.

lyhtynumerosatataijotain.jpg picture by pupupossu

ruutunalle.jpg picture by pupupossu

Kirpputorilta löytyi Toivolle kengät, autoon istuinkoroke ja muovinen työkalupakki.

tykalupakki.jpg picture by pupupossu

Neuletapaaminen. Tuntui siltä, että edellisestä kerrasta oli ikuisuus. Kuten olikin. Sain neulottua Toivon haalaria pitkälle.

Säät ovat suosineet pihalla työtä tekeviä. Aurinkoa paljon ja sateita aina sopivasti heti sen jälkeen kun jotain on istutettu.

Kierreltiin yksi päivä Toivon kanssa puutarhaliikkeissä. Ostettiin takakontillinen pensaita. Kotimatkalla Toivo nukahti autoon ja nukkui kotipihalla autossa normaalien päiväunien verran.

Ei niin kivaa

Öljysäiliö tarkastettiin ja sieltä löytyi reikä. Säiliö on nyt poistettu käytöstä ja uuden muovisäiliön haku edessä. Onneksi öljyä ei ollut valunut maaperään, vaan säiliön puoli oli alkanut täyttyä vedellä. Harmi vaan, kun meidän piti vaihtaa tuo lämmitysmuoto ja tältä syksyltä se siirtyy ainakin vuodella ja nyt on kuitenkin uusi muovisäiliö ostettava, että selvitään talven yli paleltumatta ja saadaan lämmintä vettä. Onneksi löytyi käytetty säiliö ja sen saa sitten joskus myytyä eteenpäin. Säiliönhakumatkalle lähdemme sunnuntaina.

Äidin tila on huonontunut. Pari päivää sitten on ollut aivoverenkierron toimintahäiriöitä ja äiti on nyt tosi väsynyt ja kipujakin on. Puhe on mennyt epäselväksi. Harmittaa äidin puolesta ja paljon.

Melkein tieteellinen tutkimus

Kiitos kaikille, joilta sain ohjeita pikkukärpästen hävittämiseksi. Suurin kärpäskato kävi ennen kuin ehdin testata yhtään seosta. Helteiden loppuminen sai kärpäsyhdyskunnan häviämään kuin taikaiskusta. Vain muutama sitkein jäi hengailemaan kissojen ruokakuppien ympärille.

Kärpäskadosta huolimatta tein tutkimusta siitä, mikä liemi on parasta hävittämiseen. Tutkimusajankohta on eilen illasta tähän aamuun eli noin 12 tuntia. Tutkimusastioina Pentikin Aino-jälkiruokakulhot. Tutkimushuoneen lämpötila noin 22 astetta.

tutkimustulos.jpg picture by pupupossu

Kärpäsansat ylhäällä: mehu, punaviinietikka, Fairy ja kärpäsloukku. Alhaalla: punaviinietikka, vesi, Fairy ja olut/Fairy.

Eniten kärpäsiä eli neljä löytyi punaviinietikka, vesi ja Fairy -seoksesta. Oluessa ei ollut yhtään. Sitä ihmettelen kovasti. Tosin selityskin sille voisi löytyä siitä, että olutseos oli testissä noin kolme tuntia vähemmän. Sitäkin pohdin, että Koff on aika kitkerää olutta. Josko kärpäset pitäisivät toisesta merkistä enemmän. Kärpäsloukun viemää saalista en tiedä, mutta useampi 'kita' on kiinni, joten epäilen, että siellä joku kärpänen saattaisi olla.

Kuppien reunoilla istuskeli myös muutama wanna be -jäsen. Olisikohan laakeampi astia piripintaan täytettynä ollut tehokkaampi?

Kaksi kärpästä näyttää vielä päivystävän tutkimusaseman lähettyvillä, joten asema saa olla paikoillaan vielä tämän päivän, jos vaikka loputkin kärpäset tulevat janoisiksi.

Tänään

Aion kerätä herukoita ja pestä pulloja. Sen lisäksi levitän multaa ja ehkä ompelen muutaman vaipan. Neulon Toivon villahaalaria, joka on jäänyt pariksi päiväksi unohduksiin. En aio poistua kotipihaa pidemmälle, ellei sitten tule pakottavaa tarvetta saada jäätelöä.