Tyynyt

8290587538_a936fa42c2.jpg

Uusia tyynynpäällisiä teki mieli ja koska pihamökistä kotiutui syksyllä sisälle iso kasa tyynyjä, ei tarvinnut vanhoja päällisiä laittaa varastoon, vaan sai tehdä lisäksi uusia. Melkoinen kasa tyynyjä on nyt sohvalla. Mutta saa paremmat leikit.

Kaksi päällistä on ihan taviksia. Kukallisesta Eurokankaan puuvillasta.

Yksi on pannuhuoneen vanha pellavaverho, johon virkkasin Norolla pötkylöitä. Pötkylät on ainakin kovasti kissojen mieleen.

Mummotyynyssä on pohjana Eurokankaan villasekoitekangas, johon ompelin palan perintötyynyliinaa sekä pitsejä. Kuvansiirtopaperilla silitin tyynynpäälliseen vanhan mummovalokuvan. Kuvassa on oma mummo ja joukko minulle tuntemattomia mummoja.

8290587574_7c9c3bded6.jpg

8290587496_f52c76ba0e.jpg

8290587598_0c18378795.jpg

8290646878_44d88bd7f3.jpg

***

Eilen meillä kävi mieluisia vieraita. Saatiin tuliaisiksi piparkakkutalo. Ja se on ihana. En ole ikinä sellaista tehnyt vaikka olen monena vuonna taloa suunnitellut. Mutta nyt kun omalla pöydällä on ensimmäistä kertaa ikinä oikea sievä piparkakkutalo niin luulen, että ensi vuonna tehdään itsekin. Ehkä.

Ystävien vierailun aikaan meille saapui myös uusi pesukone. Vanhasta hajosi linko. Korjaaja kävi viikolla toteamassa, että vika on ehkä siinä tai tässä tai tuossa ja antoi korjaukselle hinta-arvion, joka oli suurempi kuin uuden koneen hinta. Vakuutusyhtiö sitten päätti, että uusi kone - vanhaa ei korjata. Meillä oli joku kuponki, jolla saatiin omavastuu pois, joten uusi kone tuli kotiin kannettuna ja vanha pois vietynä ihan muutaman puhelinsoiton hinnalla. Silti ottaa päähän, ettei kone kestänyt kuin viisi vuotta. Edellinen oli käytössä sentään 15 vuoden ajan, ennen kuin hajosi.

Mitäs muuta. Mentolisäpäkän valmistus lopetetaan. Onneksi en enää tupakoi. Naapuri kävi kertomassa, että täällä päin liikkuu ilveksiä. Kissoille tuli ulkonaliikkumsikielto. Muutama tyttö kävi myymässä karamelleja leirikoulua varten. Ostin purkin ja sanoin tytöille, että kaikilla aikuisilla on varaa ostaa se muutaman euron rasia - törkeää sanoa sitä kalliiksi ja pahoittaa lasten mieli. Toivon kerhon joulujuhla sujui hyvin. Tyyne oli äänessä koko ajan. Joulukuusi on sisällä ja koristeltu. Kissat ovat yllättävän vähän olleet kiinnostuneita siitä. Kissojen korvapunkkilääkkeen laittaminen onkin helpompaa kuin matolääkitys. Vaikkei ne siitä tykkää, sen laittaminen onnistuu hyvin. Voisiko kaikki kissojen lääkkeet valmistaa sellaisiksi, että ne voi antaa korvien kautta?

8290587442_d686f455ae.jpg