Kiitos kivoista kommenteista. Kotiloita kerätään meillä astianpesuaineveteen ja sitten haudataan maahan. Etikka olisi kai parempi kun se ei (kai) ala haisemaan niin nopeasti kuin pesuainevesi, mutta noita kotiloita on meillä sen verran reilusti, että fairyvesi tulee edullisemmaksi. Kyllä tuokin ämpäri kestää 5 - 6 päivää ennenkuin alkaa haista.

Syömisestä ollaan puhuttu myös ja tuon jauhojensyöttämisjutun tiesinkin jo. Ja kyllä koko kesän pysyttäisiinkin ruoan kanssa omavaraisena, jos kaikki kotilot syötäisiin, mutta ei pysty eikä kykene.

Tässä viikon aikana on ollut kaikenlaisia pieniä menoja. Käytiin kummipojan ja sisarustensa synttäreillä oikein kahtena päivänä peräkkäin. Kun muistin väärin ja yritettiin mennä jo edellisenä päivänä. Aika paljon nykyään unohtelen ja sekoitan asioita, mutta tämä oli kyllä huippu.

Neulomisesta olen innostunut taas ja käynyt tällä viikolla oikein kahdessa neuletapaamisessa. Lisäksi aloitin lasten kanssa perhekerhokauden, vaikka aikataulutettu aamulähteminen ei ihan helpolta tuntunutkaan. Töihin menin seitsemään, joten tämä puoli kymmenen aamulähtö pitäisi onnistua vähän helpommin kuin tämänviikkoinen.

Tänään kiertelin lasten kanssa etsimässä jalkalamppua ja ostamassa Legoja. Toivolle lupasin uudet, kun ensin kokoaa kaikki vanhat. Poika kokosi ja minä ostin kummallekin uudet. Tyynelle löytyi kirpparilta myös oma vasara, jonka tyttö otti mukaan päiväunille asti. Vasaran puute on aiheuttanut kesällä useita draamakohtauksia ja itkua ja kiukkua. Nyt on ainakin yksi harmin aihe poistettu. Jalkalamppua ei tietenkään löytynyt, koska en jaksanut lasten kanssa kovin paljoa kierrellä. Mutta vasaran lisäksi kirpparilta tehtiin toinen merkittävä löytö eli yöpöytä Toivolle. Sopivan pieni, aitoa puuta eikä mikään lastulevyviritelmä, tukeva ja edullinen. Mies hioo sen sopivana hetkenä ja sen jälkeen maalaan sen Toivon toiveen mukaan valkoiseksi ja jos suinkin vain jostain löydän pääkallovetimen, niin sen voisi siihen asentaa. Enää puuttuu pieni lipasto tai yöpöytä leikkimökistä ja minun huoneesta. Päivän löytö antaa toiveita noidenkin löytämiselle.Sain Annelta pari kassillista tyttöjen vaatteita Tyynelle ja niitä soviteltiin varsin mallikkaasti. Tämä on ihana. Tämä on ihana. Tämä on ihana. Aika vaatimattomia kommentteja oikeastaan ihan kaikista vaatteista. Tyyne ja etenkin minä oltiin tosi tyytyväisiä. Tytöllä kun on usein kalsareita myöten kaikki vaatteet Toivon vanhoja. Tyttövaatteet on enemmän kuin tervetulleita meille.Ja on meillä tapahtunut jo tällaista. Yleensä se päästää Aunen helpommin tuohon, mutta ehkä se ei vain huomannut, että toi on Esko. Mutta ihan runsaasti vielä muristaan ja suhistaan. Ettei totuus unohtuisi.