teamfinlandknittingolympics2008.gif image by pupupossu

Olympianeuleet valmistuivat sittenkin ajoissa. Vaikka olin vielä aamulla varma, etten ehdi. Tänään suunnilleen yhden aikoihin sain viimeisen viimeisteltyä. Sen jälkeen pikakuvat, päivitys olympiablogiin ja lähtö synttäreille uusi hattu päässä. Kostutukset, höyrytykset, venytykset ja vanutukset on vielä tekemättä. Se ei kai ole este näiden esittelemiselle.

Minun olympianeuleeni oli viisiosainen puku vauvalle eli Pekingin puku. Pekingin pukuun kuuluu hattu, pusero, lapaset, housut ja sukat.

Aloitetaan vaikka hatusta. Kuvaaminen oli varsin hankalaa. Onnistuin sentään yhden melko kunnollisen kuvan nappaamaan. Se ei ole tuo ylempi.

IMG_3315.jpg picture by pupupossu

IMG_3310.jpg picture by pupupossu

Pekingin hattu

Lanka: SandnesGarn Lanett. 100% merinovilla. Kulutus noin 30 g.

Puikot  no 3.

Ohje: Jostain vanhasta Kotiliedestä repäisty.

Hatun sivuilla menee palmikkoraidat päälaelta korvaläppien päihin. Koristeeksi laitoin rintaneulan. Neulaosan ympärille kieritin lankaa, ettei se paina. Hatun kiinnitysnyörit olivat mainion makuiset. Tämä on aivan ihana hattu ja tämän Peking-sarjan kivoin minun mielestä.

IMG_3337.jpg picture by pupupossu

Pekingin pusero

Lanka: Lima. 100 % villa. Kulutus noin 180 g.

Puikot no 4,5 ja 5.

Ohje: Peruspusero ilman ohjetta.

Koska ei ollut mitään kivaa ohjetta eikä varsinkaan aikaa sellaisen etsimiseen, tein ihan peruspuseron. Kiva tämä on, vaikka aivan liian tylsää neulottavaa on tuo sileä oikea. Hihat ovat vielä Toivolle liian pitkät. Ehkä ne kädet kasvavat vielä. Yksinkertainen kala on kirjottu Smart-langalla. Vähän tylsän näköinen neule, mutta pojan päällä silti kiva sopivien muiden vaatteiden kanssa.

IMG_3339.jpg picture by pupupossu

IMG_3336.jpg picture by pupupossu

Pekingin lapaset

Lanka: Nalle Colori. Kulutus noin 25 g.

Puikot no 3.

Ohje: Vauvan peruslapaset ilman ohjetta.

Kovasti mietitytti, miten ihmeessä sen vauvan peukalon saa osumaan tuonne oikeaan koloon. Vaan kyllähän se koesovituksessa onnistui ihan ihmeen hyvin. Tuollainen pikkuriikkinen peukalo oli aivan kamala neulottava. Mutta kovin söpöt on nämä pienet lapaset. Täytyy tehdä lisää.

IMG_3334.jpg picture by pupupossu

Pekingin villahousut

Lanka: SandnesGarn Smart. 100 % villa. Kulutus250 g.

Puikot no 3.

Ohje: Palmikkokuvio jostain vanhasta SK-lehdestä, silmukat, kavennukset, henkselit ynnä muut omaa ohjetta.

Näistä voin vaan sanoa, että tykkään Smartista ja tykkään palmikoista ja nämä on ihanat. Vielä aivan liian pitkät Toivolle, mutta ehkä ne Toivon jalatkin vielä venyvät pituutta. Enkä ole sittenkään varma, oliko se hattu kuitenkaan kivoin, koska nämä housutkin saattavat olla. Tykkään tykkään.

IMG_3284.jpg picture by pupupossu

Pekingin sukat

Lanka: Joku tuntematon musta lanka vanhojen jämälankojen korista. Kulutus noin 25 g.

Puikot no 3½.

Ohje: Perussukka, varren kuvio Petäjä-sukista.

Ensimmäiset sukat ikinä, joiden silmukkamäärää en katsonut mistään vaan mittasin ja laskin itse. Samoin ensimmäiset sukat ikinä, joiden kantapään tein vilkaisematta kertaakaan minkäänlaista kantapääohjetta. Ei ne kantapäät mitkään hyvät ole, mutta huonompiakin varmaan on. Ja tästä se opettelu pikku hiljaa lähtee.

Tämä oli minun ensimmäinen osallistuminen olympialaisiin. En vielä tiedä osallistunko toista kertaa. Sen verran kiire tuli toisella eli viimeisellä viikolla. Toisaalta, jos en olisi päässyt maaliin asti, olisi hyviä selityksiä ollut reilusti varalla: vauvan syömä ja märkä lanka, huono muisti, vääränkokoisia puikkoja, ei sopivaa mallia, väärää lankaa, nukahtaminen kesken neulomisen, pihatöiden liiallinen tekeminen neulomisen kustannuksella, kipeytynyt ranne, hidas aloitus ja 'onhan tässä vielä reilusti aikaa' -hokeminen ja luuleminen, että sitä aikaa todella on vielä reilusti.

Ja vaikka neuloin vähän niin silti kotityöt kärsivät toisella viikolla: tuvan pöytä on täynnä lankoja, neuleohjeita, saksia, langanpätkiä, neuloja, vyötteitä ynnä muuta kamaa, jääkaapissa on ollut viikon kumma haju, mutta en ole ehtinyt siivota, silittäminen on jäänyt (no joo, tämän työn tekemättä jättämiseen löytyy aina jostain hyvä syy), ruokaa en ole ehtinyt laittamaan tai hiuksia kampaamaan.

Olympiasaavutuksesta olen kiireestä ja ongelmista huolimatta iloinen ja ylpeä. Tykkään näistä asuista. Toivokin tykkää, vaikka sovitushetkellä pääsi itku. Se oli ihan vain kisaväsymystä.

IMG_3278.jpg picture by pupupossu