Hiljaisempi viikko takana. Ihana viikko muuten paitsi maanantai oli vähän kurja. Äidin kissa piti viedä sille viimeiselle piikille kun oli jo niin huonossa kunnossa. Ja melko vanhakin - 16 vuotta. Tai kissa oli oikeastaan minun, mutta viimeiset kymmenen vuotta äidillä hoidossa. Harmitti ja itketti. Yllätyin kyllä kuinka vähän asia itketti. Enemmän surin taas sitä kun isää ei enää ole.

Muuten on ollut kiva viikko vaikkei mitään ihmeitä olekaan tapahtunut. Sisällä olen pitänyt sadetta ja olen iloinen siitä, että on satanut.

Mutta se hyvin epäonnistunut neule seuraavaksi. Ensin ajattelin, etten laita tätä näytille, mutta kyllä nämä huonotkin on esiteltävä. Jos ei muuten niin itselle opiksi. Ja tästä kyllä opin paljon.

GlobalWarming1.jpg picture by pupupossu

Global Warming -pikkupusero

Lanka: Schoeller + Stahl Limbo. 100% villa. Kulutus 210 g.

Puikot no 4.

Ohje: Villapeikon Global Warming.

Niin ihana ohje ja malli ja niin epäonnistunut lopputulos. En edes viitsinyt höyryttää mokomaa. Kuvauksen jälkeen laitoin sen kaappiin ja siellä se varmaan pysyy siihen asti kun seuraavan kerran tyhjennän vaatteita kirpputorille.

Ihan ensin. Syyllistyin taas kerran siihen, että tein aivan liian ison. Niin käy usein. Melkein aina. Ja koko ajan neuloessa pelkään, että teen liian pienen. Tähänkin tein taas mallitilkun, mutta en näköjään osaa laskea. Ja muka matikka on ollut joskus kymppi. Ei ihan äkkiä uskoisi. Ohjeen silmukkamäärä oli XS-kokoiselle. Eli mulle aivan liian pieni, joten laskeskelin silmukkamäärät uudelleen. Ja ihan liian isoksi. Ohjeen mukaisilla silmukoilla olisi tullut sopiva. Vaikka mun neuleessa on eri lanka kuin ohjeessa, on siinä kuitenkin metrimäärä kutakuinkin sama. Joku vain ei mennyt kohdalleen.

Muutenkin koko neulomisen ajan ahdisti tuo väri. Ei mulle sopivaa ollenkaan. Vaikka kivaa lankaa olikin ja langan vaihteleva väritys toi mielenkiintoa neulomiseen. Jostain syystä noista Limbo-keristä oli pari sellaista, että se lanka oli puolen kerän ajan jotain neljän metrin pätkissä. Se oli hiukan ärsyttävää. Onneksi kuitenkin vain pari kerää.

GlobalWarming3.jpg picture by pupupossu

Tässä neuleessa epäonnistui myös pari muutakin kohtaa sen jättisuuren koon lisäksi. Taskusta tuli aivan järkyttävä. Laitoin sen kuitenkin kiinni, koska tiesin jo siinä vaiheessa, että sekundaa tulee muutenkin. Kaulus on myös epäonnistunut. Tein liian ahtaan, mutta lörpön. Ja liian ylös. Kaulustakaan en purkanut ja korjannut kun neuleen suuri koko oli jo siinä vaiheessa tiedossa. Eikä ihan koko neuleen purkaminen oikein napannut, varsinkaan kun lanka ei ollut ihan mun värinen.

Jotain sentään onnistuikin. Hihat. Ne on kivat. Ja niiden takia tätä aloin alun perin tekemäänkin.

GlobalWarming2.jpg picture by pupupossu

Koska tykkään kovasti tästä mallista, aion tehdä vielä toisenkin. Ihan siksi, että tiedän nyt miten paljon niitä silmukoita pitää neuleessa olla ja tiedän missä vaiheessa pitää neulominen lopettaa, että kauluksesta tulee hyvä. Ja siksi kun haluan tällaisen. Mulla on yksi vyyhti ohjeen mukaista Teetee Kamenaa (Salaiselta neuleystävältä saatua) ja jos vielä toisenkin ostaisin niin sitten olisi oikeaa lankaa. Ja oikean väristäkin. Ruskeaa.

Mutta ihan vielä en tuota uudestaan aloita. Ensin keskeneräiset valmiiksi. Niitä ei paljon ole.

Keskenerisetnyt.jpg picture by pupupossu

Keltainen villatakki ja ruskea bolero. Aloitettuina neuleina oli myös Toivolle hattu ja pusero, mutta ne on kumpikin purettu. Pusero siksi kun tuli ostettua siihen paremmat langat ja hattu siksi kun se oli niin tyttömäinen ja vielä kaiken lisäksi ihan kamalan huonoilla puikoilla yritin sitä tehdä.

Huomenna on KIP Lahdessa Vesijärven satamassa. Sinne kymmeneksi ja noista keskeneräisistä jompi kumpi mukaan.