Kävin pitkästä aikaa neuletapaamisessa Lankakauppa Heinissä. Kivaa oli joo, mutta taas nähtiin se, ettei minulla ole minkäänlaista itsehillintäkykyä. Lankaa ostin. Ja puikot. Pahinta oli se, että tapaamisen jälkeen menin vielä markettin ja ostin sieltä lisää lankaa. Menihän tässä hyvä kaksijapuolikuukautta niin että ostettua tuli vain yksi kerä. Eli nyt jos en tänä vuonna osta enää yhtään lankaa, saattaa ehkä olla niin, että lankaa menee enemmän kuin tulee. Ai että loppuvuosi ostamatta lankaa. Mahdotonta. Tupakoinnin lopettaminenkin oli helpompaa.

toukokuunlankaostokset.jpg picture by pupupossu

Mutta jotta lankaa myös kuluisi, ilmottauduin mukaan KesäYön Hullutukseen. Eli aikavälillä 1. - 26.6. aloitan neulomaan joka päivä uuden neuleen ja teen ne kaikki valmiiksi heinäkuun loppuun mennessä. No nyt ei hävetä, mutta nauru pääsee. Neuleiden aloittaminen ei liene ongelma, mutta että pitäisi saada valmiiksikin. Hauskaa siis luvassa.

Vaikka nämä hellepäivät eli hikiset kädet ovat verottaneet neulomis/virkkaamisintoa niin jotain on sentään valmistunut.

valkoisetvillahousut.jpg picture by pupupossu

Pitsivillahousut

Lanka: Novita Huopanen. Kirjailuun Tove. 100% villa. Kulutus 140 g.

Puikot no 5. Lahkeisiin 4.5. Pitsiin 7.

Ohje: Ullaneule/Villapöpät, pitsimalli Ullaneule/Lumi-huivi.

Näissä housuissa on tuota ohjetta noudatettu vain jotenkin sinne päin. Kaikki silmukkamäärät, kerrokset, sentit ja lisäykset on tehty ihan omasta päästä. Vyötäröön tuli kuminauhakuja ja lahkeisiin pitsit. Pepun puolelle tein lyhennetyin kerroksin lisää väljyyttä.

valkoistenvillahousujenkuminauhakuj.jpg picture by pupupossu

Pitsilahkeet siksi kun tykkään noista tyttö-tyttöjutuista: pitseistä, ruseteista ja röyhelöistä. Ja Tyynekin tykkää niin kauan kuin ei osaa vielä muuta vaatia.

valkoistenvillahousujenlahkeet.jpg picture by pupupossu

Ja koska silmukkamäärät on tehty hatusta eikä mittoja ole otettu, niin en ole aivan varma ovatko nuo housut kovinkaan sopivat meidän pullealle tytölle. Kapoisilta näyttävät. Onneksi näillä villahousuilla on tapana venähtää leveyssuunnassa.

valkoisetvillahousuttaas.jpg picture by pupupossu

Hellepäivät ovat antaneet luvan mukavaan laiskotteluun. Eli aika monena päivänä on voinut vaan olla. Piti tehdä tänne puutarhapäivityskin joskus suunnilleen silloin kun viimeiset lumet sulivat pihalta. En ehtinyt. Niin nopeasti pihalla tapahtuu. Muutamassa päivässä on vihertynyt paljon. Valkotäpläimikän päällä oli kaksi viikkoa sitten vielä jäätä. Nyt kukkii. Pihakalusteet on saatu pestyä ja laitettua paikoilleen. Rikkaruohot kasvavat vauhdilla ja etenkin pieniä vaahteranalkuja on joka paikassa.

koreanvaahtera.jpg picture by pupupossu

valkotplimikk.jpg picture by pupupossu

kalusteet.jpg picture by pupupossu

Perjantaina oli miehellä vapaapäivä töistä. Mies lahjoitti sen minulle. Aamusta lähdin ajelemaan kaupungille. Ostin vinon pinon lastenvaatteita ja itselle sandaalit. Kävin puutarhamyymälässä kiertelemässä ja mukaan sieltä  tarttui pilvikirsikka ja omenapuu. Torilta hain lumihiutaleita, yrttejä, tomaatteja ja lehtikaaleja. Löysin pitkään haluamani ilmasipulin taimen. Söin jäätelön. Kävin nauhakaupassa ostoksilla. Kangaskauppaan piti mennä myös, mutta en enää jaksanut. Ja ehti jo koti-ikäväkin tulla.

nauhoja.jpg picture by pupupossu

ostoksettorilta.jpg picture by pupupossu

Taimiostokset on istutettu, lasten vaatteet pesty. Nauhoille en ole tehnyt mitään, sillä ompeleminen ei kiinnosta aurinkoisina päivinä. Tiedoksi niille, jotka olivat kiinnostuneita edellisen päivityksen leikatusta mekosta - lupaan ommella sen ensimmäisenä ja esitellä täällä heti, kun se valmistuu.

Eilen oltiin koko perheen voimin Orimattilan Rompemarkkinoilla. Eli paikassa missä on myytävänä autojen ynnä muiden koneiden osia ja kaikkea muutakin kirpputorikamaa. Samalla alueella on kotieläinpuisto, jossa vietin suurimman osan ajasta eväitä syöden ja eläimiä ihastellen - omien ja sukulaislasten kanssa. Kiva päivä. Ostin Toivolle traktorin ja Tyynelle kattilan. Itselle kahvin ja vanhan matkalaukun. Paitsi, että kahvin osti mies.

IMG_3043.jpg picture by pupupossu

IMG_3038.jpg picture by pupupossu

matkalaukku.jpg picture by pupupossu

Tänään kiertelin veljen kanssa vanhemmilta perityssä takametsässä. Veli sanoi, että metsää pitäisi olla jotain 200 hehtaaria, jotta ei tarvitsisi enää mennä töihin eli metsä elättäisi. No. Meistä  ei ole kumpikaan irtisanoutunut vakituisesta työpaikasta. Sen sijaan mietittiin, että koska laitetaan äidin ja isän perintökristallit kirpputorille myyntiin.