Jopas vierähti pitkähkö aika edellisestä päivityksestä. Vaikka ollaan oltu ihan kotona. Ei tule ilmeisesti tänäkään kesänä niin paljon netissä oltua. Mikä on kyllä hyvä.

Mutta tietysti tässä on tapahtunut taas niin paljon, että osa tapahtuneesta on ehtinyt jo unohtuakin. Pihatöitä enimmäkseen. Mutta niistä myöhemmin. Nyt ensin Toivon kuulumisia. Kun ne on niitä itselle tärkeimpiä. Ja kun tuli seitsemän kuukautta täyteen perjantaina.

IMG_0647.jpg picture by pupupossu

Käytiin seitsemän kuukauden pikaneuvolakäynnillä ihan mittausta varten. Pituutta oli 68 cm ja painoa 9445 g. Ihan sopivasti. Se olikin tuossa joku aika sitten jännä huomata miten meidän suurena pitämä kahdeksankiloinen Eemeli-kissa olikin yhtäkkiä tosi kevyt ja pienen näköinen. Eivätkä ne muutama kuukausi sitten ostetut jättisuuret 86-senttiset yöpuvut enää näyttäneet ollenkaan niin jättisuurilta. Vaikka hihoja ja lahkeita saakin vielä kääriä niin vartalo-osuus ei ole ollenkaan liian iso.

IMG_0833.jpg picture by pupupossu

Viimeisiä suuren mielenkiinnon kohteita on imuri, keinutuoli, keittiön maton raidat, kaappien alimmaiset laatikot ja erityisesti kissat. Kaksi hammasta on puhjennut alas eteen ja niillä on kiva purra äidin tissiä, varvasta ja sormea. Pienet ryömimismatkat ovat muuttuneet huoneesta toiseen siirtymisiksi ja konttausasennon harjoittelemiseksi. Omista leluista kiinnostaa enää vain ne hurjimmat. Pehmolelujen kanssa Toivo leikkii vain jäähyllä ollessaan eli silloin kun meno muuttuu aivan villiksi.

IMG_0688.jpg picture by pupupossu

Matkarattaat hankittiin viikko sitten ja haaveilen myös yhdestä uudesta liinasta. Samoin isojen lasten turvaistuin ostettiin autoon. Viimeinen matka serkuilta lainassa olleessa turvakaukalossa meni unien merkeissä. Äitiä itketti tämäkin muutos turvakaukalovauvasta turvaistuinvauvaan.

IMG_0750.jpg picture by pupupossu

Tissimaitoa hörpitään edelleen. Se kuuluisa seitsemän kuukauden tissilakko ei ole vielä meille tullut. Ja toiveissa on, ettei sitä tulisikaan. Erilaisia soseita, puuroja ja raasteita ollaan syöty säännöllisen epäsäännöllisesti viisi kertaa päivässä. Ja ruokailutapahtumat ne on edelleenkin niin kivoja. Toivo istuu pöydän päässä. Jos sille antaa ruokaa vasemmalta puolelta, on oikealla puolella oleva uuninluukku maailman mielenkiintoisinta katseltavaa. Jos taas syötetään oikealta puolelta, vasemmalla oleva kahvinkeitin on parasta mitä Toivo tietää.

Toivo on myös jonkin aikaa maistellut ns. sormiruokaa. Aloitettiin kurkulla ja nyt vihdon tänä viikonloppuna muistettiin ostaa suolattomia maissinaksuja. Näistä kummastakin Toivo pitää erityisen paljon. Ja suurin kiukku ikinä tähän mennessä tuli kun yritin ottaa maissinaksun pois Toivon kädestä. Voi jestas sitä huutoa.

IMG_0793.jpg picture by pupupossu

Hyvin meillä siis menee. Toivolla tosin on nyt muutaman ajan ollut vähän yskää ja nuhaa, joka sai yhden pahan yön jälkeen huolestuneen äidin viemään pojan lääkärille. Keuhkoissa, kurkussa ja korvissa kun ei mitään ollut niin seuraillaan nyt tilannetta. Paremmalta se jo vaikuttaakin.

Torstaina Toivo tapasi ensimmäisen kerran toisen vauvan. Meillä kun ei vauvatuttuja ole niin ehdotin Ninnulle tapaamista ja se toteutuikin torstaina. Ilmari oli juuri niin suloinen kuin olin kuvitellutkin. Ja Ninnu mukava. Harmittaa, että se yhteiskuva vauvoista jäi ottamatta. Mutta toivottavasti tavataan toistekin niin silloin kyllä otan kuvan heti, enkä jää miettimään.

Perjantaina taas kävin ensimmäistä kertaa näyttämässä Toivoa työpaikalla. Ja se oli juuri sellaista tai ehkä vielä rankempaakin kuin olin kuvitellut. En osaa sanoa kumpi meistä - minä vai Toivo - oli väsyneempi sen parituntisen jälkeen. Kiva oli kyllä nähdä työkavereita ja pullakahvit maistuivat hyvältä - varsinkin kun kahvitauon jälkeen ei tarvinnut jatkaa töitä :D Työpaikkakäynnin varsinainen asia oli se kun varmistin, että siellä on nyt hanskassa tieto siitä, että jään hoitovapaalle eli töihin menen vasta syksyllä 2010. Kamera oli mukana tälläkin kertaa, mutta enpä muistanut työkavereitakaan kuvata.

Käsitöiden valmistuminen tai edes tekeminen on ollut viime aikoina melko hidasta. Vapaa-aika on mennyt enimmäkseen pihalla. Vaippoja tosin urakoin sarjan. Tässä yksi sisätaskuvaippa. Päällinen puuvillatrikoota, sisäpuoli hamppuneulosta. Tarrakiinnitys ja kaava Liljankukalta, hiukan muuteltuna.

Vaippa12.jpg picture by pupupossu

Samaan sarjaan on valmistumassa äidin mekko. Sitten ollaan yhtä pallokuosia.

Tässä nämä meidän Nysä-Puten kuulumiset tällä kertaa. Seuraavaksi olisi tarkoitus ehtiä päivittämään puutarhan kevätkuulumiset. Ennen syksyä. Ja jotain valmistuneita pieniä neuleitakin on luvassa.

IMG_0609.jpg picture by pupupossu