Ne on hattuja. Täällä kun jatkuu täydellisen myssyn metsästys vuodesta toiseen. Epäonnistuneita yrityksiä on monia. Hyviäkin on mahtunut joukkoon.

Kesällä tehty hamppuhattu on kiva ja hyvä, mutta kesähattu. Noin vuosi sitten urakoin useamman myssyn. Näistä jonkin verran käytössä on vain Kaarnamyssy, joka kutistui pesukoneessa hyväksi. On tosin liian pipomainen minun makuuni. Kimmon pipo kutistui myös pesukoneessa - siihen ei enää juuri omenaa isompaa asiaa pysty laittamaan. Toisaalta - se ei ollut minun pipo ja Kimmokin on uuden pipon jo saanut. Lina pitäisi purkaa ja tehdä siitä vähemmän syvä. Ei ole moinen innostanut. Mariomyssyt puolestaan valuivat silmille hitaallakin kävelytahdilla, joten kirpputorilaatikkoon ovat joutuneet. 

Näitä hattuja vieläkin vanhempi Rangoli-myssy on ollut myssyistä paras. Se oli alkuun iso ja vuoden käytössä löpsähti ja venyi vielä isommaksi ja käyttökelvottomaksi. Koska siitä ei enää ollut iloa, pesin sen 40 asteessa ajatuksella, että piloilla se on muutenkin. Vaan toisin kävi. Se kutistui, mutta juuri hyvän kokoiseksi ja muotoiseksi. Melkein täydelliseksi. Olen sen jälkeen käyttänyt sitä paljon.

Silti edelleen yritän löytää kaikkein parasta mallia. Täydellisintä. Tässä kokeilun tuloksia eri tekniikoilla.

kananmunankuori.jpg picture by pupupossu

Kananmunankuori

Lanka: Drops Merino (100% merino) ja Teetee Alpakka (100% alpakka). Kulutus 90 g.

Koukku no 5,5.

Ohje: Novita syksy 2008 no 30.

Joo. Ihan kamala. Kuin kananmunankuori päässä. Siitä se nimikin. Menee suoraan kirpputorilaatikkoon. Tulipahan tehtyä.

rinsessa.jpg picture by pupupossu

Prinsessa

Lanka: Gjestal Baby Ull. 100% merino. Kulutus 60 g.

Puikot no 3,5.

Ohje: Ullaneule/Rinsessa-myssy.

Tästä tuli ihan hyvä. Olen pitänyt paljon. Mutta vasta sen jälkeen kun venytin sen sopivaan muotoon baskeritukilla, siitä tuli miltei täydellinen. Tykkään, vaikka vähän tuppaa silmille valumaankin. Niin ja se on sitten oikea prinsessa eikä mikään rinsessa.

rinsessakauempaa.jpg picture by pupupossu

huopapupu.jpg picture by pupupossu

Huopapupu

Huovutuskurssilla suomenlampaan villasta tehty huopahattu on täydellisen mallinen, mutta aivan liian kuuma tähän ilmastoon. Huopahattuja tulee pidettyä vähän näillä keleillä. Toinen syy on väärä villavalinta. Suomenlampaan villa kutittaa, merino olisi parempi vaihtoehto. Toisaalta en kutise herkästi ja otsatukka eristää jonkin verran. Silti luulen, että käyttö jää vähäiseksi hiostavuuden takia, vaikka muuten kovasti tästä tykkäänkin.

huopapupu2.jpg picture by pupupossu

Kaikki myssyt ovat olleet valmiita pitkään. Täytyi kuitenkin odottaa pakkasia, että pääsi ulos palelemaan kuvauksen ajaksi. Revontulihuivi - vaikka ihana onkin - ei kauan pikkupakkasella lämmitä takin virkaa toimittaessaan. Kumisaappaista puhumattakaan.

oikeaprinsessa.jpg picture by pupupossu