Vihdoinkin on Vuodatus taas toiminnassa. Ihan vähän käväisi mielessä vaihtaa blogia. Mutta en vaihtanut koska a) ei ole mitään niin tärkeää ja kiireellistä kirjoitettavaa, etteikö olisi jaksanut odottaa b) en jaksanut c) suosin suomalaista. Mutta nyt kaikenlaista yleistä ja yhtäläistä heinäkuussa tapahtunutta.

Heinäkuussa puuhattiin sateista ja paahteista huolimatta paljon pihalla. Mies on viettänyt suurimman osan ajastaan rakennustöissä. Minä sitten olin ja olen lasten kanssa aamusta iltaan. Pakko myöntää, että joka päivä aamusta iltaan lasten kanssa on meinannut välillä vähän kiristää hermoja. Mutta tämä on tätä nyt. Laajennusosaan olisi hyvä saada katto ennen lumien tuloa, joten nythän sitä on tehtävä. Ja onhan me sentään välillä kaikki hengailtu yhdessä ja minä kävin yhtenä päivänä ostoksilla parin tunnin ajan yksin. Ja yhden päivän lapset ovat olleet hoidossa Toivon kummitädillä. Että ei se heinäkuu nyt ihan 24/7 ole lasten kanssa mennyt.

Heinäkuussa ollaan retkeilty ystävien kanssa Lahden kotieläinpihassa. Ollaan retkeilty perheen kanssa Vääksyssä mobilistitapahtumassa. Ensi vuotta varten muistiin, että sinne kannattaa lähteä viimeistään kahden aikoihin, niin saisi auton parkkiin vähän lähemmäksi. Mökillä ehdittiin käydä kerran. Ongittiin Almalle kaloja ja yritettiin kerätä mustikoita. Siinä hyttysmäärässä keräämisestä ei oikein tullut mitään. Ainakaan hellemekko päällä.Heinäkuussa kissanpennut on kasvaneet hurjaa vauhtia. Huonekalut ja tavarat saavat kyytiä. Eskon pitäminen meillä oli vaakalaudalla, koska kissa ei ensin meinannut oppia pissaamaan hiekkalaatikkoon. Nyt on jo muutaman viikon ajan osannut ja sai luvan jäädä. Vaikka kissat ovat kuinka ihania, ei minulla ole mitään kiinnostusta pestä pissoja mistään muualta kuin sieltä hiekkalaatikosta. Enkä tiedä onko se etikan haju yhtään sen parempi kuin kissanpissakaan. Alma ei vieläkään pidä tytöistä. Suhisee ja murisee ohi mennessään. Ja kertomattakin on selvä, että pikkukissat ovat äärimmäisen kiinnostuneita Almasta. Aina kun Alma on syömässä, kissat menevät katselemaan viereiseltä tuolilta. Ja Almaa nuuhkaistaan heti kun se ei vain huomaa. Ja jos huomaa, niin suhahtaa. No. Syksyllä Almankin on muutettava takaisin sisälle ja sitten on vain totuttava toisiin.Heinäkuussa olen käynyt alennusmyyntiostoksilla ostamassa kolmet housut ja yhden mekon. Olen tehnyt jonkun verran hyviä kirpparilöytöjä. Ikeassa käytiin ostamassa vaaleanpunainen jakkara. Eniten rahaa on mennyt mansikoihin. Neljä laatikollista on pakastettu ja hillottu. Ensi vuotta varten muistiin, että mansikat on hyvä säilöä sinä päivänä kun ne on ostettu, ettei löydy seuraavana päivänä laatikon täydeltä isoja homepalloja. Ainakin jos on samanlainen sadekesä kuin nyt. Onneksi siitäkin laatikosta ehdin laittaa vähän pakkaseen.

Heinäkuussa ollaan tavattu hyviä ja tärkeitä ystäviä. Niillä ja meillä ja ties missä. Ystävät <3 Heinäkuu oli ja on hyvä.