Niin ne tulivat sitten huopahattukelit tänne meidänkin leveysasteille :) Kiva kun voi pitää hyvää ja lämmintä hattua.

Viikonloppuna yritin pitää kotona jonkinlaista paketointipajaa. Jokohan sitä ensi vuonna uskoisi ja aloittaisi paketoimaan lahjoja sitä mukaan kun niitä ostaa. Tuli hiki. Tuli selkä kipeäksi. Tuli kovin rumia paketteja. Viime vuotiset repeytyneet ja teippiset paperit tulivat tosin hyvin uusiokäytettyä. Kuten myös pakettikortit. Ja nauhat. Ja paketit on rumia.

rumatpaketit.jpg picture by pupupossu

Toinen asia, minkä voisi tehdä ajoissa on joulukortit. Tarvikkeet ovat lojuneet keittiön tasolla jo yli kuukauden, mutta eilen vasta aloitin. Jo pelkästään osoitteiden kirjoittamiseen meni ilta. Tänään sitten urakoin loput, että saan huomenna postiin. Tosin vain pientä liimaushommaa on jäljellä.

Viimeksi esitellyn huopahatun lisäksi valmistui huovutuskurssilla kolme huivia. Yksi on saanut kodin jo marraskuussa, toinen on oma ja kolmas menee joululahjaksi, joten sen esittely vasta joulun jälkeen.

merinohuiviteijalle1.jpg picture by pupupossu

Merinohuivi mustasta merinolevystä.

Merinolevystä leikatut suikaleet pujoteltiin korinpohjatekniikalla lomittain. Väliin jätettiin pienet rakoset, jotka vain suurenivat huovuttamisen aikana. Huovutus tapahtui rullaamaalla 10 minuuttia uimapötkylän, kuplamuovin, veden ja mäntysuovan kanssa x 2. Sen jälkeen 10 minuuttia ilman uimapötkylää x 2. Tämän jälkeen vanutusta aikaa katsomatta. Ja huivi valmis. Tämä meni Teijalle.

merinohuiviteijalle2.jpg picture by pupupossu

merinojasilkkihuivi2.jpg picture by pupupossu

Huivi silkkisifongista ja merinovillasta.

Huovutus, rullaus ja vanutus samoin kuin edellisessä huivissa. Merinolevyn sijasta merino oli hahtuvan muodossa. Eli villojen asetteluun meni reilusti aikaa. Villat on aseteltu silkkisifonkikankaan päälle. Hyvin tarttui tällä kertaa.

merinojasilkkihuivi1.jpg picture by pupupossu

merinojasilkkihuivi3.jpg picture by pupupossu

merinojasilkkihuivi4.jpg picture by pupupossu

Nyt niitä joulukortteja tekemään. Huomenna vielä viimeiset jouluostokset ja sitten kaikki on valmista. Lukuun ottamatta noita kesken olevia neulelahjoja.