Kyllä voi joskus olla tämä päivittäminen hankalaa. Koska nykyään yleensä aina tuossa lahkeessa on joku, joka haluaa sitä huomiota. Ja nyt sen lisäksi ei toiminut photobucket ja täytyi kirjautua flickriin. Äst. Edellisellä kerrallakaan ei photobucket toiminut ja jouduin käyttämään Vuodatuksen omaa kuvagalleriaa. Meinasi mennä minultakin hermo silloin. Nyt se meinaa mennä tuon flickrin kanssa kun se on uusi juttu ja nyt ei millään olisi malttia opetella sitä. Ja tietysti sain ne kuvat ladattua sinne jättikokoisina. Äst. Katsotaan nyt miten ne tänne asettuvat.

Mutta sitä lanka- ja neulonta-asiaa. Ihan ensin ilmoitusluontoisena asiana kerron, että olen mukana Lapaskuussa - vaikka luulin jättäväni tämän väliin. Mutta tänään siivotessani lapaskoria huomasin, että lapasille on tarvetta.

lapaskuu by you.

Sukkasatoakin on vielä viikon verran jäljellä ja tällä hetkellä puikoilla olevista sukista puuttuu enää toisen jalkaterä. Valmistunee siis sukkasatokuukauden aikana.

Tiistaina oli neuletapaaminen Lankakauppa Heinissä. Mukavaa oli jälleen. Sain Punaselta kivan pienen sukkarintaneulan voittona arvonnasta. Se on oikein soma. Kiitos <3 Tiedän jo mihin sen laitan - siihen käsityöpussiin, missä kuljetan mukana olevaa neuletta, mikä on vasta kankaana ompeluhuoneen lattialla - ollut jo monta vuotta. Ehkä tämä nyt auttaa pussia valmistumaan tämän vuosikymmenen puolella.

Ensimmäinen kuva flickrista meni heti pystyyn vaikka piti olla vaakaan. No, ei liene ohjelman virhe, vaan käyttäjän.

Sitten nolo tunnustus. Minun piti olla loppuvuosi ostamatta lankaa, kankaita tai vaatteita muualta kuin kirpputorilta. Pieleen meni ja jo heti ensimmäisen kuukauden aikana. Eli tämän haasteen hävisin. Eikä ollut edes mikään yksi lankakerä minkä ostin, vaan oikein kunnon retkahdus. Mutta kunnon suomalaisena häviäjänä selityskin löytyy. Meiltä on terveyskeskukseen kävelymatka ja kävin siellä nyt viime viikkojen aikana suhteellisen usein, koska äiti oli siellä. Ja matkan varrella on lankakauppa. Jos valitsee sen pidemmän reitin. Kaksi kertaa pääsin kaupan ohi poikkeamatta: ensimmäisellä kerralla oli vähän kiirus ja toisella kerralla kauppa oli kiinni. Kolmannella kerralla en enää voinut vastustaa. Mutta onneksi äiti on jo päässyt pois terveyskeskuksesta, joten lankakaupan ohi ei tarvitse enää pakolla kävellä.

Retkahduslangat ovat nimeltään Sisu, Robust, Maija ja Katian sukkalanka. Hiukan tämä nyt nolottaa, mutta koska tämä tapahtui jo viime viikolla on pahin morkkis mennyt ohi.

Nyt kun vahinko on jo tapahtunut ei varmaan haittaa enää jos huomenna ostan vielä ihan vain muutaman kerän lisää. Sain Annelta kivan villahousuvinkin ja sitä varten olisi kyllä pienen lankamäärän tarve.

Valmistunutkin on sentään jotain. Tähän piti ensin laittaa jotain pientä koristetta lisäksi, mutta päätin sitten, että näin on ihan hyvä.

Myssybaskeri

Lanka:Drops Alpaca kaksinkertaisena. 100 % alpakkaa. Kulutus hiukan alle 100g.

Puikot no 3 ja 3½.

Ohje:Moda 5/2008, malli 19.

Ohjeen mukaan tein paitsi, että oikeat silmukat kaikki kiertäen eli neuloin silmukan takareunasta. Tuli siistimpi.

Myssy on ihan hyvä ja kiva. Ensi alkuun vaikutti pieneltä, mutta kun kastelun jälkeen venyttelin tuli ihan sopiva. Ehkä vähän vähemmän kutittavaa myssyä kaipaisin vielä. Tuossa samaisessa Modassa oli muitakin kivoja malleja, jos niistä jonkun vielä tekisi kutiamattomalla langalla.