Kiitos kivoista kommenteista :O) Muutamiin huovutuskysymyksiin vastauksia tässä.

Laukkua en aio vuorittaa. Tarpeeksi hyvin kun huovuttaa ja tiukaksi vanuttaa ei pitäisi nyppyyntyä eikä irtovillan irrota. Käyttö sitten näyttää tuliko tehtyä tarpeeksi hyvin. Pari laukkua olen aikaisemmin tehnyt eivätkä ne ole kovin paljon nyppyyntyneet. Toinen ja enemmän käytetty ei oikeastaan ollenkaan. Ja tämän viimeisen laukun sain mielestäni tehtyä vielä niitä aiempia paremmin. Seurataan miten käy.

Pallot on huovutettu kokonaan villasta. Parista ensimmäisestä tuli tehtyä liian tiiviit enkä saanut neulaa niiden läpi. Onneksi muutaman ensimmäisen pallon jälkeen alkuinnostus hiipui sen verran, että loput jäivät sen verran pehmeiksi, että neula lankoineen meni läpi aika kivuttomasti. Helmitarkoitukseen tehtävät pallot siis kannattaa näköjään jättää hiukan löysiksi. Eivätkä ne kaulassa kuitenkaan niin kovalla kulutuksella ole, että kovin paljon nyppyyntyisivät.

Eilen käytiin Lahdessa Pikkuväen Hulinoilla. Eli Kestovaippayhdistyksen järjestämästä tapahtumasta oli kyse. Mentiin hyvissä ajoin, vähän ennen tilaisuuden alkamista. Kun olen kuullut, että parhaat vaipat kirpputorilla viedään käsistä ja iltapäivällä myydään eioota. Ja käsistä vietiinkin. Ei siellä kirpputorilla nyt ihan kamala tungos ollut, mutta multa oikeasti napattiin kädestä yksi vaippa. Tätäkään en ole aikaisemmin missään kokenut. Mulla oli Toivo liinassa ja piti siinä enemmän varoa kyynärpäiden osumista Toivoon, joten ostelu ja katselu jäi vähemmälle. Siitä huolimatta neljä hyvänoloista vaippaa sain haalittua ja maksettua.

Hulinoista.jpg picture by pupupossu

Vähän kankaita ostin myös ja muutaman ohuen pyyhkeen nappasin laatikosta jossa luki 'saa ottaa'. Kolme tarkalleen. Enempää en kehdannut.

Tosi kivoja vaippoja ja villahousuja hulinoissa näkyi olevan myynnissä. Teki mieli ostaa sitä ja tätä. Mutta en ostanut. Joskus on rasitteena se, että osaa tehdä itse. Kun on jo melkein ostanut jotain niin mieleen pongahtaa se lause, että tämän voisin tehdä itsekin. Jää sitten usein moni kiva juttu ostamatta. Ja jää usein myös tekemättäkin. Vaippoja tietysti teen. Mutta olisin kai nyt edes yhden kivan voinut ostaakin. Aika herkullisen näköisiä ne 'valmiit vaipat' kuitenkin olivat.

Mutta säästyihän rahaa muuhun hauskaan. Kuten Toivon vaatteille ja Muumi-keittiöpyyhkeisiin. Osaan näistä saatiin jossain propagandakirjeessä alennuskuponkeja.

Toivonvaatteita2.jpg picture by pupupossu

Vaatteiden ja keittiöpyyhkeiden lisäksi Toivo sai hiekkislelut. Nekin on hyvä olla jo valmiina.

Hiekkislelut.jpg picture by pupupossu

Mulla on itsellä ollut samanlainen ankkamuotti ja nallemuotti. Ja tietysti lapio ja ämpärikin. Ei ole nuo mallit muuttuneet vuosien (kymmenien vuosien!) sisällä. Niin ja kaksi lapioa tietysti, että minä saan käyttää toista. Kun ne omat on kai jo aikapäiviä sitten leikitty rikki. Kaikista suurin ilo minulle tuli näiden ostamisessa siinä kun huomasin, että ne ovat kotimaisia. Ihan kaikkea ei sentään valmisteta vielä Kiinassa.

Itselle hankin lapion lisäksi hömppää. Tai tarpeeseen tämäkin.

Sydn2.jpg picture by pupupossu

Tässä säilytetään pieniä neulontatarvikkeita: saksia, mittanauhaa, langanpätkiä eli silmukkamerkkejä, noppaa eli kerroslukumittaria ja neulaa päättelyä varten. Ei tarvitse enää etsiä neulekorin pohjalta. Vähän hiplasin kaupassa sellaista palmikkopuikkoakin, mutta en ostanut. Toistaiseksi on palmikot saatu tehtyä tavallisen sukkapuikon avulla tai ilman puikkoa.