Kävin torstaina ensimmäistä kertaa Nastolan neuletapaamisessa. Mukavaa oli ja varmasti jatkoa seuraa. Nyt olisi sitten kuukausittain kolme eri tapaamista, mihin mennä. Oikein kiva.

Pihalla puuhastelu on viime päivinä vienyt voiton kaikesta muusta tekemisestä. Aina sinne kun ehtii. Onneksi Toivo (ja Eemeli) on myös innokas olemaan ulkosalla. 

 

 

IMG_7281.jpg picture by pupupossu

 

 

Ihan en ole vielä ehtinyt koko pihaa putsaamaan, mutta suurimman osan kyllä. Suurempia haravointeja en tee, mies hoiti asian syksyllä. Lähinnä pientä rapsuttelua ja risujen siivoamista. Perenna/pensaspenkkejä en siivoa ollenkaan, jääkööt lehdet ja roskat sinne maatumaan lannoitteeksi. Jotenkin tämä kevät on ihanaa, kun kaikki näkyy niin hyvin ja piha on tyhjä. Näkee kivasti kissojen vaeltamisen kun ei ole vielä lehdet peittämässä näkyvyyttä.

 

 

IMG_7279-1.jpg picture by pupupossu 

Meidän puutarhassa ei ole juurikaan näkynyt myyrien tekemiä tuhoja. Ja niitä on kuulemma tänä vuonna paljon. Yhtä viime keväänä istutettua omenapuuta on varresta pikkuisen kuorittu ja etupihan aidanteessa menee joitakin myyrien reittejä ja koloja. Niiden vauriot taitavat selvitä vasta myöhemmin kesällä. Mutta riesa, jota meillä ei ole vielä tähän asti ollut, näkyi saapuneen tänä vuonna tännekin. Lehtokotilot. En niitä vielä mitään hurjaa määrää ole purkkiin kerännyt, mutta taitavat olla aika innokkaita lisääntymään. Ankkojen hankkimista olen suunnitellut lehtokotiloiden varalle jo pitkän aikaa. Ei vielä tänä kesänä, mutta ensi vuonna sitten. Koska. Täksi kesäksi meillä on ihan hirveän isoja juttuja tulossa pihalle. Osa piti tehdä jo viime vuonna, mutta eipä tehty. Aloitettiin kyllä. Tänä kesänä on tarkoitus ainakin muutama noista saada valmiiksi. 

Hiekkalaatikko ja oleskelualue kasvimaan kupeeseen. Piti tehdä jo viime kesänä. Ainoa mitä silloin tuohon tuli oli hiekka. Hyvä alku sekin.

 

 

IMG_7310.jpg picture by pupupossu 

Kivipolkujen lomaan laattojen asettelua. Aloitettu viime kesänä. Yksi laatta jo paikallaan.

 

 

IMG_7311.jpg picture by pupupossu 

Pihamökki. Aloitettu viime kesänä. Hyvällä mallilla ja varmasti valmistuu tänä vuonna.

 

 

IMG_7309.jpg picture by pupupossu 

Puro. Aloitettu viime syksynä. Ehkä valmistuu, ehkä ei.

 

 

IMG_7308.jpg picture by pupupossu

Ja se suurin juttu. Samalla ainoa mikä on pakko tehdä tänä kesänä myös valmiiksi. Salaojien uusiminen talon ympärille. Kasvit ja kivet evakkoon talon kulmalta. Onneksi näitä kasveja ei ole talon läheisyydessä tämän enempää. Ensi viikolla tulee kaivinkoneukko katsomaan ja toteamaan, että kyllä ne kaikki kauempanakin olevat puskat pitää siirtää.

IMG_7313.jpg picture by pupupossu