Murr. Taas kävi niin. Olin jo tekstit kirjoittanut ja kuvat liittänyt ja sitten vahingossa oli hiiri jossain linkin kohdalla ja käsi osui siihen ja sitten katosi taas kerran kaikki kirjoitettu. Tätä tapahtuu aivan liian usein. Mutta ei auta kuin aloittaa alusta.

***

Eilisen kirjoituksen mekkoon vielä palaan. Siinä ei ole vetoketjua vaan mekko puetaan ylle pään yli pujottamalla.  Se on sen verran löysä malli, että menee hyvin päälle noinkin. Aika harvoin olen noihin liivihameisiin vetoketjuja yleensäkään laittanut. Ja vaikka laitankin en ole käyttänyt koska ne tyköistuvimmatkin ovat meneet pujottelemalla päälle. Tällä tavoin pukemiselle on kai kuitenkin oltava tietyt edellytykset - ainakin rintojen koolla ja notkeudella luulisin olevan jotain merkitystä.

Mutta tämän päivän asiaan eli polvisukkiin. Niitä on nyt kuvattu, mutta ei oikein värit toistu ihan kuin pitää. Joko on liian pimeää tai liian valoisaa. Hämärässä otetuista kuvista näkyy värisävy parmmin vaikka kuvat ovat muuten tummia. Niin ja aina joku kissa pyörii jaloissa.

Raitapolvisukat2.jpg picture by pupupossu

Peppi Pitkätossu -polvisukat.

Lanka: Austermann Step. 75% villa, 25% polyamidi. 120 g.

Puikot no 3.

Ohje: Drops Design, koko 35/37.

Raitapolvisukat4.jpg picture by pupupossu

Eli yksi Step-kerä ei näihin sukkiin olisi riittänyt. Varren joustinosasta tein ohjetta lyhyemmän. Lanka oli odottanut jo aika kauan polvisukiksi pääsyä. Mutta kun sopivaa ohjetta ei löytynyt. Tosin en kovin aktiivisesti etsinytkään. Ja koska en ole mikään sukankutoja niin en uskaltanut aloittaa polvisukkia ihan ilman ohjetta varsinkaan noin arvokkaalla langalla.

Raitoja yritin kohdistaa, joissain kohdissa hyvällä ja joissain huonommalla menestyksellä. Ei kuitenkaan haittaa. Se harmittaa ehkä vähän, että sukat ovat aivan eri sävyiset. Vaikka lankakerät olivat samaa värjäyserää. Vaikka ei sitä värieroa sitten ehkä kuitenkaan kovin hyvin huomaa.

Raitapolvisukat3.jpg picture by pupupossu

Näitä oli tosi kiva tehdä. Tykkään tällaisista langoista ja kolmosen puikoista. Kantapääkin onnistui hyvin - pientä reikäriviä lukuunottamatta. Ja nämä pysyvät hyvin ylhäällä vaikka resori on löysä. Näistä tuli heti mun lempparisukat. Taitavat olla muuten mun ensimmäiset itselle tehdyt onnistuneet sukat. Tästä onkin sitten hyvä jatkaa.

Tämän viimeisenkin kuvan laitan vaikka mies sanoi kuvatessa, että tähän tulee nyt mukaan Alman pylly.

Raitapolvisukat1.jpg picture by pupupossu

Niin ja seuraavakin neule on jo puikoilla. Mulla on nyt jotenkin iso innostus neulomiseen. Olen pongannut aika monta kivaa ohjetta, jotka haluaisin kaikki toteuttaa. Aika pieniä töitä useat, mutta myös isompiakin eli puseroita. Jatkan nyt ensin näillä pienillä.