Banaanirasioita myy ainakin Trekki. Ja Lahdesta Trekki löytyy Hämeenkadulta.

Nyt on sitten tarjolla minun tekemiä joululahjoja ja ihan vähän muutakin. Jotain jo aikaisemmin vuoden aikana täällä esitettyä annoin myös, niitä en enää tähän laita. Kaikki aikuiset saivat jotain itse tehtyä ja vähän joillekin lapsille oli jotain myös. Pieniä juttuja, mutta jokaiselle riitti jotain.

Ynnä muuta

Joulupukille lahjasäkki.

Ettei sen tarvitse enää kauppakassia käyttää. Kangas on muistaakseni Ikeasta ja nyöri eräästä alennusmyyntitunikasta.

Paperitähti joulukuuseen

Tänä vuonna eilisen paperitähtinä mäkihyppääjiä. Tämä ei nyt ole minun tekemä, mutta on niin hieno, että pakko näyttää. Materiaalina sanomalehti, pakkauspahvi ja liima. Ensi vuonna on kuusessa taas uusi tähti.

Tiskirättejä

Näitä meni joululahjakääreiden lisäksi muutama lastenhoitopalkaksi. Yhden pidin itse ja muutama jäi lahjasäkkiin odottamaan. Tosin se lahjasäkki on jo kadoksissa. Kaikki rätit on pesty jo kerran.

 

Lankoina Kierti Ekolanka (hamppua ja puuvillaa) ja Novita Luxus Cotton.  Kulutus kaikkiin yhteensä 260 g.

 

Puikot no 4.

Ohjeet ylimmäisestä alimmaisiin: Ballband dishcloth (rav), kaksi seuraavaa: ohje kadoksissa, Free dishcloth pattern no 2, Linoleum dishcloth, kaksi seuraavaa Fun Freebie dishcoth, kaksi alimmaista Ullaneule/Ananas.

Saippuat

Näitä ei ole tehty alusta asti oikeista alkuaineista, vaan valmiista saippuamassasta. Osaan on lisätty väriä (vihreät). Muihin on lisätty erilaisia lisukkeita: kahvia, teetä, kookosta, merisuolaa, seesaminsiemeniä, kiiltokuvia, simpukoita, paljetteja, kanelia ja joihinkin myös tuoksuja. Kuvissa näkyvissä saippuoissa on muotteina ollut silikonisia leivontamuotteja. Kuvaamatta jäi maitotölkkiin, jogurttipurkkeihin ja leviterasioihin tehdyt möykyt.

Askartelut

Tuikkulyhtyjä ulos kissanruokapurkeista

Yritin ruostuttaa purkkeja, mutta aloitin työn sen verran myöhään, että ruostuivat vain vähän. Toisaalta ulkona ne kyllä muuttavat väriään melko nopeasti. Kissanruokapurkkien lisäksi näihin on käytetty ohutta ja paksua rautalankaa sekä koristeeksi kristalleja (tai lasia) sekä avaimia. Itselle jätin pari ja on kyllä ihan kivan näköisiä pimeässä kynttilän kanssa tai päivällä ilman. Kuvasta ei oikein saa oikeaa kuvaa :D

Heijastimia

Näitä näpersin muutaman päivän ajan. Oli kiva tehdä, mutta kummankin askartelupäivän jälkeinen päivä oli käsissä paha. Sormia ja rystysiä koski eikä oikein mitään voinut tehdä. Joten siinä mielessä aika suuritöiset ja harmitti, sillä enemmänkin olisi voinut tehdä. Materiaalista ei ainakaan olisi puutetta.

Heijastimiin on käytetty pohjaksi epäonnisista huovutuksista leikatut ympyrät, takana hakaneulakiinnitys. Osaan laitoin omat tunnukset. Siksi vain osaan, koska vain pari löytyi. Aika paljon on kaikkea hukassa. Koristeina käytin heijastinnauhan lisäksi pitsinauhoja, satiininauhaa, nyöriä, nappeja ja vanhan näppiksen näppäimiä. Tykkään. Näistäkin pidin yhden itse.

Neulottua

Vanutetut lapaset

Lanka: Puro Kaarna, 100% villa. Kulutus 100 g.

Puikot no 8.

Ohje löytyi Huopasen vyötteen nurjalta puolelta.

Näistä tuli kivan näköiset, vaikka aika peltiset. Toivottavasti pehmenevät käytössä. Neulominen kesti kauan. Ei ole kasin puikot minun juttu. Ja lapasten kirjomiseen meni jostain syystä melkein yhtä kauan aikaa kuin neulomiseen. Mutta olisi aika tylsän näköiset ilman kirjontaa.

Raitasukat ja pakettisukka ja pakettinauha

Lanka: Seitsemän veljestä Raita. Kulutus kaikkiin kolmeen sukkaan ja pakettinauhaan yhteensä koko kerä eli 150 g.

Puikot no 4.

Ohje: Perussukka 52 silmukkaa varressa, 48 terässä. Pikkusukassa 20 silmukkaa.

Mitäs näistä. Nopeasti valmista. Etenkin pikkusukka.

Raitasukat

Lanka: Janne ja Seitsemän veljestä. Kulutus 120 g.

Puikot no 4.

Ohje: Samainen perussukka miehelle kuin edellisessä.

Samoin - nopeasti valmista. Miestä kyllä nauratti kun avasi paketin. Näitä tein muutaman päivän ennen joulua ja mies nosti kutimen useasti sohvalta pois kun minulle tuli siitä jonnekin äkkilähtö.

Tällaista tänä vuonna. Ensi vuodelle on jo ensimmäinen lahja aloitettu. Se on se, minkä piti valmistua täksi jouluksi. Mutta ensi vuodeksi on varmasti valmis.