Viikko on vierähtänyt sateessa. Yhtenä päivänä satoi jopa niin paljon, ettei käyty edes ulkona. Ja sen huomasi. Villi meno alkoi jo iltapäivällä. Ulkoiluajat on muutenkin lyhentyneet vaikka sitä mullan kuskaamista riittää - motivaatiota sen sijaan ei. Lapset viettävät ulkoiluajan suurimmaksi osaksi keinussa. Johtuu varmaan siitä, että minun pihatyömaa on tällä hetkellä siinä vieressä.

8033420060_a62349ebc7.jpg

Kovasti tekisi mieli siirtyä jo sisäjuttuihin. Tämän kesän jälkeen kaikki on erityisen rempallaan ja jotain uuttakin olisi kiva laittaa. Ainakin niihin huoneisiin minne ei ole tulossa remonttia. Viikolla on ollut kuitenki paljon kaikenlaista menoa ja kotona ollaan oltu aika vähän. Mikään yllätys ei ole, että ollaan taas kierretty rautakaupoissa, ikkunakaupassa ja tänään käytiin tapettiostoksillakin. Parin viikon päästä saadaan tapetit ja kovasti jo polttelee päästä tapetoimaan, mutta huoneet on vielä aika pahasti kesken: puuttuu lattiat, seinät ja katto. Tosin pahinta vierotusoiretta pääsen helpottamaan ihan kohta, sillä ostin jälleen tuulikaappiin uuden tapetin. 

Rakentajan kauppojen lisäksi tiistaina käytiin kerhossa, keskiviikkona vein Toivon viisivuotishammastarkastukseen ja torstaina käytiin Toivon kerhokaverilla. Oltiin taas kaikki aika innoissaan ja jännittyneitä. Toivo etenkin. Ja kun pääsee kivan kaverin luo kylään, niin on taas aika rankka se loppupäivä, kun jännitys purkautuu kiukutteluna. Mutta kaikilla oli kivaa ja seuraava kerta jännittää varmaan vähän vähemmän. 

Ystävällä oli tehty kivoja liikennemerkkejä ja niitä piti askarrella myös meille.  Nyt on joka ovessa ja ovensuussa joku kielto tai nopeusrajoitus. Toivo on jo napannut parit ylinopeussakot ja kortti on ollut hyllyllä myös ajoneuvolla ajokiellon toistuvasta rikkomisesta.

8033431773_405f0980a5.jpg

Mutta se lattiavalaisin. Sellaisesta olen haaveillut jo muutaman vuoden, mutta sopivaa ei ole tullut vahingossa vastaan. Nyt syksyllä päätin paneutua tosissaan valaisimen etsimiseen ja ostamiseen, mutta olipahan hankalaa. Onneksi ei tule uusia huonekaluja/valaisimia/mitään muutakaan osteltua kovin usein. Mistään mahdollisesta kaupasta ei löytynyt sopivaa. Nettikaupoissa oli sopivia enemmänkin, mutta hinnat olivat niin hulppeat, ettei näillä tuloilla oikein raaski. Enkä kai raaskisi suuremmillakaan tuloilla laittaa satoja euroja valaisimeen. Se mitä eniten kuolasin, maksoi reilusti yli tonnin ja toiseksi eniten kuolattu sekin melkein 400. Sitten tuli ihan vahingossa takavasemmalta edullinen ja just oikean näköinen lattiavalaisin. Ja enempää miettimättä ostin. Ja tyytyväinen olen.

8033419686_649f09cdcb.jpg

8033419976_cba02f5ce9.jpg

8033419724_d91fecb9a5.jpg

Tupa joutuu vielä suurten muutosten eteen lähitulevaisuudessa, kun tuon ikkunan paikalle puhkaistaan ovi ja viereen tulee suurempi ikkuna. Samoin laajennusosa nielaisee osan huonekaluista, joten en nyt pahemmin viitsi käyttää aikaa valaisimen sijoitteluun ja se saa olla nyt toistaiseksi tuossa. Ei paha siinäkään.

8033419886_67b0669e87.jpg