Tyyne kahdeksan kuukautta. Pituus 69,6 cm, paino 8475 g. Silmien väri sininen. Tukan väri vaalea. Ei kuitenkaan mikään blondi.

legolaatikolla.jpg

Taitoja on karttunut kuukauden aikana. Istuu ilman tukea, pääsee itse istumaan ja siitä pois. Konttaa. Nousee seisomaan. On ottanut pari askelta tukea vasten. Ihan liian nopeaa kehitystä.

tyyneistuujanauraa.jpg

Sattui olemaan kamera vieressä, kun näin ensimmäisen kerran Tyynen nousevan seisomaan. Parkkitaloa vasten. Näyttää pelottavalta. Kuten kaikki muukin nouseminen ja seisominen. Koska sitä harjoitetaan joka paikassa ja kummallisia esineitä vasten. Pelottavinta on se syöttötuolissa seisomaan nouseminen. Ja se käy nopeasti.

nousiekankerranseisomaan.jpg

seisootukevasti.jpg

Sellaisella rytinällä on näitä taitoja karttunut, että yöunet ovat olleet melko levottomat. Tai oikeastaan tosi levottomat. Kun sitä pitää yölläkin liikkua ja nousta ja mitä vielä. Sen verran nyt on valvottu, että ensi yönä pitäisi jo jonkun nukkua. Ja siksi myös kaikkien muidenkin. 

Ruokailu on hyvin sotkuista puuhaa. Jokainen lusikallinen saatellaan suuhun sormella. Ja sitten se sormi työnnetään korvaan tai hiuksiin tai Toivon hiuksiin tai äidin puseroon tai mihin milloinkin. Siksi ei mustikkaa syödä joka päivä.

IMG_2047.jpg picture by pupupossu

Tyynen inhokit top kolme.

  1. Kynsien leikkaaminen. Karjuntaa kaari-asennossa.
  2. Pukeminen. Kiukutaan, kiemurrellaan ja yritetään karkuun.
  3. Äidin poistuminen huoneesta. Raahaudutaan perässä ja itketään surkeasti.

painimatsi.jpg

siskojasenveli.jpg

Tyynen suosikit top kolme. 

  1. Tissimaito. Tietenkin.
  2. Legolaatikko ja legot. Värikkäitä, niistä tulee hyvä ääni ja ne maistuvat paremmilta kuin porkkana.
  3. Toivo. Isoveli pyörittelee tyttöä ihan miten vain. Ja mitä kovempaa sen enemmän Tyyne nauraa. Paras leikki on konttailla Toivon perässä pöydän alla tuolien jalkojen välissä. Tai ihan mikä vain missä Toivo on mukana.

seisoolegolaatikolla.jpg