Aamulla herätys seitsemältä. Vähän peuhaamista sängyssä. Vaaditaan vastapäisellä seinällä olevalta hyllyltä kuplan pienoismalli ja kävellään se kädessä eteiseen. Esitellään kuplasta moottori, etuluukku, vararengas, puskurit, valot ynnä muut äidille.

Haetaan kirja oman huoneen hyllyltä ja kävellään potalle. Kakka oli tullut vaippaan volkkariesittelyn aikana. Pestään pylly ennen potalle menoa. Kakka-sanan toistelua. Osoitetaan vaippaa ja vessanpönttöä vuorotellen niin kauan kunnes kakka on poistettu vaipasta. Sitten hoetaan vaippa ja osoitetaan likaisten vaippojen ämpäriä. Potalle. Pissakin ehti tulla vaippaan. Silti istutaan potalla hetken ja luetaan kirja Kapu Karvakorva.

Omaan huoneeseen leikkimään. Vaaditaan Lego-laatikko auki.

Aamupuuro, piimä ja D-vitamiini.

Yöpuku vaihdetaan päivävaatteisiin.

Vaaditaan äitiä rakentamaan Legoista maatila. Leikkimistä maatilalla.

IMG_7417.jpg picture by pupupossu

Kissat tulevat sisälle. Huutelua kissojen perään. Silittelyä ja perässä kävelyä.

Omassa huoneessa leikkimistä.

Sängyssä peuhaamista ja majan rakentaminen tyynyistä ja peitosta.

Tuvassa tuolin siirtäminen ikkunalle ja nouseminen siihen katselemaan naapurin traktoria. Vaaditaan pääsyä keittiön työtasolle. Vastuuton äiti nostaa puolitoistavuotiaan siihen. Naapurin traktorin katselemista. Äidin puuhailujen katselemista. Siivotaan pienellä pulloharjalla seinä, tiskiallas, kaappi, kukat ja ikkuna. Vaaditaan lattialle.

IMG_7425.jpg picture by pupupossu

Omassa huoneessa leikkimistä.

Vaaditaan äidin leivästä osa. Sen jälkeen vielä oma leipä. Piimä ei kelpaa.

Omassa huoneessa leikkimistä.

Vaaditaan unille. Imetystyynyä raahataan äidin perässä. Nukahtaminen äidin syliin ja siitä siirto omaan sänkyyn. Päiväunet puolitoista tuntia. Sillä välin äiti juo teen ja syö kaksi leipää, maksaa laskut netissä ja lukee blogit, neuloo pari kerrosta villahousuja ja sitten nostaa puolitoistavuotiaan sängystä potalle. Pissa pottaan. Ylpeä hymy. Vessanpönttöä osoitetaan niin kauan, kunnes potasta on pissa tyhjennetty sinne.

IMG_7427.jpg picture by pupupossu

Puolitoistavuotias juo piimää ja syö kaksi nakkia, perunamuusia ja puolikkaan jogurtin. Ihmetellään äidin kädessä ja puolitoistavuotiaan kädessä olevia naarmuja.

Ulkovaatteet päälle. Kävellään puolen kilometrin päässä olevalle rannalle. Rannalla lapioimista. Ihmetellään setää joka on uimassa. Paluu kotiin. Kotimatkalla juodaan mehua.

IMG_7484.jpg picture by pupupossu

Pihalla mennään hiekkalaatikolle. Kärrätään pari kottikärryllistä hiekkaa. Puolitoistavuotias istuu kottikärryjen kyydissä ja auttaa hiekan lapioimisessa. Juodaan mehua. Ihmetellään karviaispensaassa pöriseviä kimalaisia. Nähdään lentokone. Naapurin viisivuotias tulee leikkimään. Viisivuotias kysyy, tietääkö puolitoistavuotiaan äiti onko puolitoistavuotias poika vai tyttö. 

Mennään sisälle. Päivälliseksi kolme nakkia ja piimää. Vaaditaan sipuli isän lautaselta. Syljetään se pikaisesti. Ilme on hapan. Vaaditaan leipää. Siitä puolitoistavuotias haukkaa vain palan.

Jälleen ulos hiekkalaatikolle. Seurataan ja osallistutaan vuorotellen äidin ja isän puuhiin. Huudellaan naapurin kissalle. Ajelua kottikärryillä. Keinumista omassa keinussa ja isossa keinussa.

Sisälle ja välipalaksi omenaa.

Musiikin kuuntelua ja tanssimista. Omien levyjen levittäminen lattialle.

Kirjojen lukemista. Ainakin Iloinen autokirja, Tuhkimo ja Antin eläinystävät luetaan.

IMG_7353.jpg picture by pupupossu

Päivän ensimmäinen kiukku. Puolitoistavuotias haluaa äidin antavan iltapuuron. Joutuu tyytymään vastusteluista huolimatta isään. Kiukku helpottuu krokotiililusikan avulla. Iltapuuro, piimää ja mansikoita. Iltatoimet. Nukkumaan puoli yhdeksältä.

Kaiken tämän lisäksi useita kertoja vaipanvaihtoa ja potalla käyntiä, sylissä olemista ja pusuja.